Методиев започна политическата си кариера като младежки лидер на синята партия.

Свързани новини

28.06.2022 17:52

Фаворитът на Нинова подписва за БГ оръжията

Видян 5096 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Много близкият и по съвместителство шеф на кабинета на Корнелия Нинова - Калоян Методиев подписва всеки документ от Министерството и икономиката и индустрията до държавното мегадружество Кинтекс, пише Lupa.bg. Той е бил и на първото заседание на новия съвет на директорите на държавната компания, занимаваща се с търговия на оръжия, преди броени дни. Разкритията пред медията направи уволненият от Нинова шеф на Кинтекс Александър Михайлов.


 


Фаворитът на Нинова взе под свое начало оръжейния износ като представител в Междуведомствената комисия за контрол на експорта. Неговата секретарка е отваряла многократно доклада на Инспектората по отношение на Кинтекс, посочи още Михайлов без да уточни името й. Източници на Lupa  обаче разкриха, че става въпрос за Магделина Виденова - от години в администрация на ведомството. Тя е кадър на бившия министър на икономиката Божидар Лукарски.


 


Любопитната подробност е, че той бе шеф на СДС, а Методиев пък започна политическата си кариера като младежки лидер на синята партия.


 


„Атаката срещу мен стана много брутална, когато разкрих, че огромни количества българско оръжие отиват в Украйна през посредници в Централна Европа”, обяви Михайлов още преди седмица.


 


Още в средата на април той е поискал да се види с Нинова и Методиев, но те са отказали да го приемат. Същото се случва и с ръководния състав на Държавната консолидационна компания - институцията, скалъпила мотивите за отстраняването му.
"Никой не искаше да се види с мен, защото явно са ми готвели уволнението вече. Единствен Йордан Татарски ме прие. На него разказах, че съм дошъл да обясня, че съм прекратил договора на офшорното дружество, източващо Кинтекс, че имам писмо от него с искане за още над 4 млн. лв., за бъдещото му ощетяване, както и да му кажа, че докато съм директор, няма нито лев да се изплати от Кинтекс по този договор", обясни Михайлов.


 


 Според него многократното ровене в доклада на Инспектора от секретарката на Методиев, което Татарски разкри в четвъртък, е било за цел данните да се манипулират.


 


"Методиев упражнява държавна власт", убеден е Михайлов. И пита дали е законосъобразно неговото присъствие в междуведомствената комисия за експортния контрол. Попитан откога според него Методиев се занимава с оръжейните сделки под шапката на Нинова, отговори, че може би откакто е назначен за шеф на кабинета й, е бил упълномощен да я представлява навсякъде.


 


Отстраненият шеф напомни също, че Инспекторатът, върху чийто доклад се позовава Нинова за уволнението му, не просто не е проверявал Кинтекс, а няма дори правомощия за това.


 


Пламен Валентинов


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 28.06.2022 22:04

    Гешев е на ход !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!