Свързани новини

19.11.2021 15:37

Фондът Sustainable Lady раздаде 10 000 лв в подкрепа на жени предприемачи

Видян 1784 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фондът  в подкрепа на иновативни зелени проекти на български жени предприемачи Sustainable Lady раздаде своите първи награди. Той бе създаден от Първа инвестиционна банка, съвместно с  Mastercard в началото на годината и оттогава приветства своите най-смели кандидати, посредством конкурс с награден фонд от общо 10 000 лв.
На специална церемония в София бяха обявени победителите в две категории: Стартиращ бизнес и Работещ бизнес. Специалното жури бе в състав:  Ваня Манова - Мениджър на Мастъркард за България, Северна Македония, Албания и Косово; Надя Кошинска - Директор Банкиране на МСП и член на УС на Fibank и Мира Баджева - журналист и издател. То трябваше да избере само две първи места, сред множество получени кандидатури, всяка от които с полезна и ценна за обществото насоченост.
Светослава Симеонова от платформата „Sofia2Go” грабна 5000 лв финансиране и първо място в категория Стартиращ бизнес. Тя е собственик на проект, насочен към решаването на проблема с разхищаването на храна. Първо място в другата категория – тази за вече работещ бизнес, взе Елица Илиева, собственик на „Елиан Дженерейшън Варна” ЕООД -  първият еко френдли бар във Варна, създаден още през 2015 г.
В категория Стартиращ бизнес две втори места получиха еднакъв брой гласове. В тях попада Ивелина Атанасова – Генчев от „SCOOP”: система за анализ и програма за развитие на устойчиви бизнес политики - унифицирана атестaционна система за измерване и анализ на социалната, икономическа и екологична устойчивост на бизнеса. Другият награден проект е на Нуша Спирова – Огнянова от „Cactus lab - The First Plant Maker Space”, където възрастни и деца могат да експериментират, учат и създават с растения.
На трета позиция в категорията бе класирана Диана Бонева, създател


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Златко 22.11.2021 17:46

    Ето така се прави! Ако и останалите банки в България, както ПИБ правят, подкрепяха жените и техните бизнеси, то нещата с малките и средните предприятия у нас, щяха да бъдат доста по-добри като условия и успешни като бизнес инициативи!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак