Свързани новини

15.06.2020 14:41

Г-н Борисов, коректността води до коректност! Ако единият не е, то и другият не: Каракачанов

Видян 2196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Красимир Каракачанов: Г-н Борисов, коректността води до коректност! Ако единият не е, то и другият не е...
Красимир Каракачанов, вицепремиер по обществения ред, отбраната и сигурността, лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Канал 3” и “Радио К2”, заяви позиции по следните теми:



Коалицията ГЕРБ-ОП; Доброволни отряди и битовата престъпност; Стратегия за циганите



Красимир Каракачанов и Илиана Беновска проведоха телефонен разговор в ефира на “Беновска пита”. Водещата благодари за възможността да проведат дискусия след толкова много обучения през тази седмица, а вицепремиерът отбеляза, че откакто са намалени мерките обученията на военните са засилени, въпреки че те не са спирали изобщо.

Красимир Каракачанов и Илиана Беновска проведоха телефонен разговор в ефира на “Беновска пита”. Водещата благодари за възможността да проведат дискусия след толкова много обучения през тази седмица, а вицепремиерът отбеляза, че откакто са намалени мерките обученията на военните са засилени, въпреки че те не са спирали изобщо.



“Какво се случва с коалицията ГЕРБ-ОП и ще имате ли във вторник, или кога - коалиционен съвет?”
попита Беновска.


Каракачанов отговори, че ще има коалиционен съвет в следващите дни, а това, което се случва е случващото се през последните 3 години с леки пробоксувания по отношение на някои законодателни инициативи. “Не става въпрос за някакви сътресения или както четох преди няколко дни в медиите - разводи, скандали. От време на време колегите от ГЕРБ дават заден по някои от точките, които са предложени от ОП и са част от програмата. Това предизвиква неизбежно нашата реакция. В края на краищата програмата е обща, това е програмата, върху която сме се обединили, още преди повече от 3 години, заедно сме я изработили и би следвало да се изпълнява” коментира Каракачанов. “Вие сте спокоен в момента, но Вашите съпартийци във ВМРО, дори председателят Искрен Веселинов и председателят на НФСБ Валери Симеонов бяха доста категорични, че това означава почти развод” подчерта Беновска, а Каракачанов я попита как би се почувствала, ако партньорът, с когото живее и са решили да свършат едно добро дело, в последния момент се откаже. “Сигурно няма да сте най-щастливият човек на земята и най-вероятно ще му кажете някои неща, които сигурно ще надминат и добрия тон, който моите колеги Валери Симеонов и Искрен Веселинов все пак спазваха на тази пресконференция. Става дума за една идея, която е заложена в програмата за управление. Това са - създаване на структури на гражданското общество, доброволни отряди, които да подпомагат дейността на полицията, прокуратурата и другите органи, които се борят с битовата престъпност, а битовата престъпност е един проблем, на който години наред не се обръщаше абсолютно никакво внимание. Както се казва - дете в майка пропищя в районите, в които има големи цигански гета или големи цигански мафии” подчерта Каракачанов. Беновска отбеляза и бруталните изнасилвания на баби и дядовци по селата. “Крайно време е политиците да спрат да се страхуват, че трябва да направят нещо, което на една секта в България - т.нар. либерали - не им харесва. Вижте какво се случва с политиката на същите тези либерали в САЩ. Като казвам либерали аз имам предвид тези измислените, а не тези, които говорят за свободните икономически отношения и пазарната икономика. Години наред възпитаваха част от населението на Щатите и на Европа, че то има само права и някой трябва нещо да му дава, но това население не е нужно да дава нещо на обществото и вижте какво се случва в Западна Европа и САЩ. В България не беше ли същото? 25 години всички политици, понеже циганите са евтин електорат - нито държаха на тяхното образование, нито държаха на тяхната трудова заетост, да работят нещо да правят. Като дойдат избори започват едни облаги и привилегии, бяха стотици милиони похарчени за т.нар. ромско включване от българския бюджет и европейски фондове и виждаме ефектът какъв е - все по-нарастваща агресивност, все по-сериозни претенции за социални права и облаги, но абсолютно никакво желание за образование и за труд” коментира вицепремиерът. Каракачанов отбеляза, че последните 3 години се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв