Свързани новини

22.04.2015 09:21

Гечев "скъса" Мартин Димитров по данъчно облагане

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП иска въвеждане на прогресивното данъчно облагане. Колкото по-богати сме, толкова по-висок данък да плащаме, а най-бедните ще бъдат освободени от данък.


 


Депутатът от „БСП - лява България" Румен Гечев посочи в студиото на Нова телевизия, че въвеждането на прогресивната данъчна система не бива да следва политиката на Европа напълно, а да бъде съобразена с реалността у нас и скалата да се въведе внимателно, като за България примерно да не се въвежда скала по-голяма от 30%. Според предложението на социалистите, хората, които получават между 3 600 - 4 000 годишно - да бъдат освободени от данък, каквато е световната практика, а тези, които получават около и над 10 000 месечно - да плащат 30%. За останалите сумата ще е средно 15%.


 


Мартин Димитров от Реформаторския блок разкритикува модела, предлаган от БСП. Той посочи, че това вече сме го имали в България и резултатите са лоши, данъчните постъпления не са добри. Той защити плоския данък с мотива, че с него се стимулира събираемостта и даде пример за разликата в общата сума за влезлите в бюджета приходи от плоския данък и от прогресивния данък у нас при различните данъчни системи.


 


„През 2007 година 500 000 души плащат данък върху облагаема сума над 7500 лева годишен доход, след въвеждането на плоския данък през 2013 година тези хора, декларирали доходи над тази сума вече са 1 милион", каза Димитров.


 


С неговите сметки обаче опонентът му не се съгласи с аргумента, че става въпрос за различни години. Той подчерта, че не може да се сравняват 2008 година и 2013 година.


 


Според Румен Гечев изключително политически трудно е да се обясни на избирателя, че е добре да се качи данъкът на българина, който съставлява средната класа у нас. Той обаче е уверен, ако това стане, ще влязат повече пари в градините, в училищата, където децата на всички ще бъдат добре.


 


С малкия данък влизат повече пари в хазната, категоричен бе Мартин Димитров.


 


"Ако българският данък е най-добър в момента, то излиза, че швейцарците са много глупави, а България е умна като Киргизстан", добави левият народен представител.


 


Разговорът за данъчната политика прерасна в спор между депутатите, а за момент и в изпит, който Мартин Димитров не издържа.


 


"Кажи ми, младо момче, колко са данъците в момента?", попита професорът младия реформатор. Гечев се обръщаше към колегата си на малко име и правейки сравнения с данъчната политика у нас и тази в Европа, го попита знае ли колко са данъците в Германия. Мартин Димитров избягваше конкретен отговор, а Гечев продължи: „Кажи на професора колко е данъкЪТ. Хайде, Мартине".


 


В отговор на нападките на социалиста Мартин Димитров напомни, че БСП е фалирала България, а Гечев му отговори, че това е свършено не от левите, а от Иван Костов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ достига 10%

Разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ достига 10%: Галъп

Ако изборите за Народното събрание бяха ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко, което правите

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко,