Десислава Атанасова

Свързани новини

11.01.2024 13:01

ГЕРБ номинира Деси Атанасова за конституционен съдия, Борисов става председател на ПГ

Видян 2115 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Номинираме Десислава Атанасова за конституционен съдия. Познавате я всички. Изключителен юридически опит. В Конституционния съд думата съдия е малко условна, защото там присъди не се издават. За Конституционния съд трябва голям политически опит, голям юридически опит, правен опит. Лишаваме се от Деси Атанасова като председател на парламентарната група и реших аз да стана председател, а групата го прие с голяма радост.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.  

"Имало е много политически лица в Конституционния съд. Последният пример за конституционен съдия от политическа сила бе Янаки Стоилов. Тогава никой не говориш за политически назначания. Качествата на г-жа Атанасова надвишават далеч качествата на г-н Стоилов като юрист. Аз съм убеден, че тя ще се справи и ние стоим зад нея", добави той.

"За ротационното председателство го казах вече - когато се договорим за всичко, ще ви уведомим. Конституционният съд беше пръв. Когато си разменим подписите с Кирил Петков, Делян Пеевски, ще ви кажем. Ето днес се разбрахме за конституционните съди и ви казваме. Разговорите ще продължат през всичките дни. Днес не сме имали лидерска среща, а работна. Утре ще се се присъединят Николай Денков и Мария Габриел. Те също ще обсъдят работата на министрите.


Няма как да предложим друг за премиер. Премиерите са ясни. По споразумение имаме много ясни правила с колегите. Двете основни фигури в изпълнителната власт са Денков-Габриел. За вицепремиер аз считам, че не трябва да се говори. За резки движения също не трябва да се говори. Всичко е крехко. Само там, където имаме единомислие, ще трябва да се правят промени.

Всеки си бърбори нещо и ние после трябва да се оправдаваме. Когато си в такава некоалиция, има значение какво казват и другите. Аз казах да изчакаме анализа на Денков и Габриел и тогава да се вземат решения. Когато има корупция в ММС за стотици левове, какво да направим. Ако колегите ме убедят, че парите са били за чистачите, нека остане министъра. Асен Василев е министър. Ако колегите от ПП-ДБ не пожелаят да го сменят, ние ще го подкрепим. Той беше предложен за вицепремиер и миналия път, но ние не го подкрепихме. Вицепремиери са Денков и Габриел. Това е. Така сме се споразумели", категоричен бе Бойко Борисов.


Ако бъдат избрани за Конституционни съдии, Десислава Атанасова и Борислав Белазелков ще довършат настоящия мандат, а няма да получат цял 9 годишен мандат. Това става ясно от решение на Конституционния съд от днес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Става 11.01.2024 19:17

    Е, как да няма юридическо образование - има, от Русенския технически за ремонт на трактори и комбайни. Освен това е не по-малко проста от вожда на хергелето Герб!

  • 002 Anonimen 11.01.2024 17:40

    Така става, когато за участие в държавните власти няма изисквания за успешен професионален опит и обществен морал! Когато във всички държавни власти, комисии и регулатори се вкарват само доказано предани хора на партийните върхушки! Целта им е да подминават нарушенията на Конституцията и законите и да осигуряват безнаказаност на политическите крадци! Това не са държавни власти, а взаимно обвързано общо котило от престъпници! Началото се поставя от партийните вождове в парламента! Наложително е да се премахне влиянието на парламента върху състава и работата на другите държавни власти и институции!

  • 001 Айшето от Комлука 11.01.2024 17:14

    До колкото помня Дуловската "принцеса" няма юридическо образование, да не говорим за стаж, опит и рутина в тази система! По -добре ще се справи като санитарка в диспансер за луди! За кратко забравих, че тя е тежката артилерия на ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“. Та да припомня думите на Сидеров: Ако тя е тежката артилерия, то той е богоугодния и благочестив избор за Патриарх на Булгаристан !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион