Свързани новини

28.08.2013 16:45

ГЕРБ обвини министър Терзиева в конфликт на интереси

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ отвърнаха на удара и обвиниха правителството на Орешарски не само в политическа чистка, но и в конфликт на интереси. На пресконференция днес Лиляна Павлова и Александър Ненков дадоха информация за два случая, с които според тях Пламен Орешарски трябвало да се занимае.

“Освен на политическата чистка, искам да обърна внимание и на това, което се случва в Агенция "Пътна инфраструктура". Познавам инж. Стефан Чайков, той е много добър специалист, но става дума за друго нещо - той има 12 фирми, в който е акционер, а това е конфликт на интереси”, заяви Лиляна Павлова, предаде Блиц. 


Имаме опасения, че ЕК ще спре финансирането на пътища, каза още тя. По думите й би следвало министърът да прекрати веднага това. Аферата "Батко - Братко" се завръща с пълна сила. Ние апелираме да се разгледат тези случаи, за да не ни се спират евросредствата, каза Павлова. 


Вторият случай е свързан с регионалния министър Десислава Терзиева


По информация на ГЕРБ бившият й съпруг е един от големите акционери на българското Черноморие, а още от самото начало тя заявила, че ще се насочат огромни средства към морето. 


“Това е потенциален конфликт на интереси и той трябва да бъде обявен в декларацията й”, категорична бе Павлова. 


“Управляващите не спират да говорят за прозрачност, а направиха НС най-скъпият затвор у нас. Те постоянно говорят за Избирателен кодекс, а никой не е виждал нито едно изречение от него. Уж бил готов, но никой не казва какво пише в него. Удивлявам се от дебелокожието на тези хора. Втората и третата партия у нас за два - три месеца си позволиха без никакво право да променят държавата. Вота на доверие, за съжаление, е само по една тема”, заяви Александър Ненков. 


Според Лиляна Павлова обаче този вот няма да мине. “Ние сме наясно, че с нашите 97 депутати срещу коалицията от БСП, ДПС и Атака няма как този вот на доверие да не мине. Категорично сме за предсрочни избори”, заяви тя.

Павлова обяви още, че ще настояват да имат председателско място поне в една трета от комисиите в парламента. “Имаме право на това и ще участваме в заседанията активно, за да не се стига до приемането на лобистки закони”, обяви Лиляна Павлова.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак