Даниел Митов

Свързани новини

18.04.2024 11:12

Готов съм за поста на външен министър: Даниел Митов

Видян 293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че е готов да поеме поста на служебен външен министър. По думите му забавянето на назначаването на нов дипломат номер едно застрашава организацията на изборите в чужбина.

    "Главчев се обади първо на мен. Разбира се, аз съм се консултирал с председателя на партията и получих подкрепата на Борисов. Но първият разговор е между мен и Главчев, който очевидно не е могъл да се сработи с външния министър Димитров и е търсил възможност в крайна сметка да гарантира ясна външна политика, опряна на ясен европейски и проатлантическип профил с човек, който ще следва тази политика", коментира Даниел Митов.

Митов определи ситуацията като тест за геополитическата ориентация на президента Румен Радев. Ако държавният глава подпише указа за назначаването му, ГЕРБ може да излезе и да каже, че носи отворност за външната политика в служебния кабинет.

    "Разочарован съм от ПП-ДБ. Логиката на техните изказвания до момента следва изцяло логиката на президента Радев - не можело зам.-председател на партия да бъде министър. С промените в Конституцията, по настояване на ПП-ДБ, служебният кабинет вече зависи напълно от парламента. Премиерът трябва да търси подкрепа именно там", посочи Митов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец