Саша Безуханова едновременно е жури-оценител и е ангажирана с една от фирмите, която също като дружество, контролирано от финансовия министър Ас. Василев и лидера на ПП К.Петков взема милиони от държавата от Плана за възстановяване, който същите хора писаха.
01/04

Свързани новини

01.09.2023 12:30

И жури, и печеливш с 2,5М лв. е С. Безуханова: нейна фирма също взема милиони, както онази на Киро и Асен по Плана

Видян 6261 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Саша Безуханова едновременно е жури-оценител и е ангажирана с една от фирмите, която също като дружество, контролирано от финансовия министър Ас. Василев и лидера на ПП К.Петков взема милиони от държавата от Плана за възстановяване, който същите хора писаха. Печели с "иновация", която във Франция, Италия, Естония, Латвия съществува от векове - ядливи съдове, каквито и в наши ресторанти има от години. Скандал, който със сигурност ще стигне до Кьовеши и има защо! Разкритието е на actualno.com.


Нейното "иновативно световно откритие"  всъщност са ядливи чаши за кафе. Напомняме, че от същия План Италия например ще финансира най-вече модернизацията на болниците и спешната си помощ, както и на своята медицинска наука, за да предотврати бъдещи катастрофи като К19.
България процентно беше много по-засегната от болестта като смъртни случаи, а болниците и линейките ни са в много по-отчайващо положение от италианските. Но инвестираме парите, 60% от които са заем с лихва, който всички ще плащаме, в ядливи чаши.                                    

  ""Пиша тези редове не защото името ми е замесено като ангел инвеститор в Къпфи ООД, които ще развият с парите от Европейския грант производстен капацитет на световно патентован продукт от България и ще открият нови работни места. Крайно време е в България да разберем, че тъкмо иновативните стартиращи компании, които създават световни иновации и развиват продукти с висока добавена стойност, са тези, които биха донесли големия принос към бюджета и авторитет на държавата ни".

 Това е ключово обяснение на известната бизнесдама и председател на MOVE.BG Саша Безуханова във връзка с тази новина: Свързани с управляващите фирми сред спечелилите милиони от Плана за възстановяване Безуханова коментира новината в личния си профил във Фейсбук.

Оказа се, че по четвъртата мярка от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) "Подкрепа за иновативни предприятия, отличени с "Печат за високи постижения", една от компаниите е пловдивската фирма "Къпфи" ООД. Тя ще бъде финансирана с 2 541 903 лв. за проект "Ядливи чаши за кафе и бъркалки - устойчиви алтернативи на неразградимите и замърсяващи пластмасови продукти".

В "Кълфи" ООД дял от 18,72% има дружеството "2625 Кепитъл", а в "2625 Кепитъл" 10,84% се държат от г-жа Саша Безуханова-Йорданова. "За хората с добри идеи светът е с отворени врати. Ние ги искаме тук. Да допринасят за просперитета на България. Затова с хора като назования Васил Терзиев (бел. ред. - кандидат-кметът на София от ППДБСС също има дял в "2625 Кепитъл") инвестираме личните си пари в най-рисковата начална фаза на развитието им и отделяме много време да им помогнем да проходят в бизнеса и да се утвърдят.

 България дължи на тези талантливи млади хора много повече – да имат достъп до научни лаборатории и бизнес акселераторски програми във всеки университет, да бъдат поощрявани с менторство и грантове да експериментират с идеите, както е навсякъде в развитите държави.

Да има национални механизми, които да позволят тези компании да пораснат до корпорации със световна роля от България, което не е факт днес", добавя Безуханова. Тя казва и следното: "(...) бих искала да поясня, че 12-те стартиращи компании, които получават финансиране от Министерството на иновациите и растежа с ресурс по Плана за възстановяване и устойчивост, са минали през сериозна селекция от независими водещи европейски експерти на три кръга в рамките на най-значимата Европейска програма за нова икономика European Innovation Council.

 С ‚Печат за върхови постижения‘ се удостояват фирми с потенциал за значим принос към Европейската икономика в бъдеще заради доказани иновативни практики, които развиват. Тъкмо такива компании са най-ценените, разпознати и подкрепяни в цял свят". Пълната публикация на г-жа Безуханова - ТУК!

 От Министерството на иновациите и растежа също пратиха разяснение за програмата, включително списък с европейските експерти-оценители. В т.нар. в документа Жури фигурира името на Саша Безуханова. ВИЖ ТУК!





В него има и българи, чиито имена са публично достъпни: Държавно обяснение за взети евромилиони от свързани с управляващите фирми

Прочетете целия материал на следния линк:
https://www.actualno.com/company/sasha-bezuhanova-komentira-evroparite-za-inovativni-firmi-edna-ot-koito-podkrepja-news_2046303.html?fbclid=IwAR1ATwaH9ZMUq5jbui4NQBZAjoxzKasH2cPlK4Numxxh6cEFTH_oWphkZGM



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.09.2023 22:04

    Баси наглия ромски крокодил!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей