"До момента изпра имиджа и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски. Такава съдебна реформа ли очакваше обществото от площадите 2020 г.".

Свързани новини

15.12.2023 14:25

ИТН ще спира гласуването на Конституционните промени

Видян 1255 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Доколкото имам информация - по отношение на Конституцията заседанието ще бъде във вторник. Ние от ИТН ще протестираме, за да спрем гласуването в зала. Няма да допуснем да се проведе гласуването в зала и ще бъдем пред трибуната на НС в знак на демократичен граждански протест. Няма сила, която да ни изгони".

Това обяви пред БНР Станислав Балабанов от ИТН.

"Дори хипотетично да минат и да бъдат приети, но ние няма да го допуснем като политическа формация, после Конституционният съд ще го спре, защото няма нито един конституционен експерт в държавата, който да подкрепи тези промени в Конституцията", продължи коментара си той.

"Не може некомпетентни политици да вкарват предложения и да ползват Народното събрание като фабрика за техните извратени икономически мечти, изповядвайки идеята за промяна в Конституцията, която да е по тяхно подобие", изказа мнението си Балабанов, визирайки съдебната реформа. Той посочи какво е свършила тя до момента:

"До момента изпра имиджа и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски. Такава съдебна реформа ли очакваше обществото от площадите 2020 г.".

Според него това се използва като "политическа димка", за да се прикрият "другите глупости, които се вършат в парламента".

Депутатът смята, че има връзка между конституционните промени и бързането с попълването на състава на Конституционния съд.

Предстои да се приеме скандален бюджет, подчерта още Станислав Балабанов. По думите му това е бюджет, който е на базата само на огромни заеми:

"За 2 години, откакто Асен Василев прави бюджети, външният ни дълг е нараснал с 20 млрд.".

Няма да саботираме бюджета на държавата, но ще гласуваме против него, декларира депутатът от "Има такъв народ".

А провала на днешното заседание на парламента Балабанов обясни с банкет на управляващите, начело с ДПС:

"Обединено управляващите, вместо да са в зала, за да решаваме проблемите на българското общество, те въобще не присъстваха, което е прецедент в работата на парламента. Днес се оказа, че хората, които не мислят за обществото, са управляващите, които наистина са имали банкет снощи по моя информация. Днес трябваше да се разгледат бюджетът на НЗОК и парите за пенсии. В същото време гледам в социалните мрежи огромни партита на социалната министърка в Шератон снощи, партито на ДПС - това е унизително в момента при положение, че държавата се тресе от скандали и се задава тежка икономическа криза".

Според него едни избори ще бъдат много оздравителни. "По-срамно нещо от този парламент едва ли е имало и по-срамно нещо от това управление едва ли ще има", смята той.

Относно демонтирането на Паметника на Съветската армия Балабанов е категоричен, че когато има такъв обществен казус със "за" и "против" в обществото, такива казуси трябва да бъдат подлагани на референдуми.

"Всички паметници са там, където им е мястото. Те са част от историята такава, каквато се е случила".

Срамно е свободата на словото да е ограничена по такъв начин заради такива хора, каза Балабанов относно спрения достъп на журналисти до кулоарите в Народното събрание.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог