министър Крум Зарков

Свързани новини

09.10.2023 10:10

Използват промените за параван: Зарков

Видян 577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Управляващите имат нужда от това знаме”, заяви пред БНР правният съветник на президента и бивш правосъден министър Крум Зарков в коментар за конституционните промени, които тръгнаха в петък. Според него нищо не е ясно и не е защото се опитват да объркат хората, а просто сами са объркани по отношение на целта, която преследват.


"Останах с впечатлението, че от управляващата коалиция са твърдо решени да направят промени в Конституцията, но не ги интересува много точно какви", посочи той.


"Целта в началото беше да се направят някои промени в частта съдебна власт, които да осигурят напредъка по реформи, които вече са ангажирани. Тази цел обаче беше размита. И сега вече целта е само да има някаква конституционна промяна, за да може да има някаква легитимност, някакво обяснение на тези партии, които не се харесват, по отношение на собствения им електорат, тъй като нямат отговор на въпроса – вие защо сте с другите”, каза Зарков.


„Струва ми се, че атаката на фундамента на българската държавност – Конституцията, е твърде висока цена за това, че някой няма ясен отговор към собствените си избиратели и не смее да каже "Искаме да сме с тези, защото без тях не може да сме на власт”, подчерта той.


По думите му механизмът за разследване на главния прокурор е замразен с ненужен закон, гласуван от новото мнозинство. А ВСС беше застопорен, успокоен и оставен, подчерта Зарков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак