Свързани новини

02.11.2011 16:20

Йорданка Фандъкова: Данъците в София без промяна догодина

Видян 1889 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община не предвижда увеличаване на данъците през следващата година, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й в момента се разработва и обсъжда проектът за бюджет. „Залагаме на строга финансова дисциплина, намаляване на разходите, като основаната ни цел е да не повишаваме данъците през следващата година“, заяви тя.
Кметът добави, че ще се работи за по-висока събираемост на данъците и максимално привличане на европейски средства. По думите й могат да бъдат намалени разходите в някои сектори, без това да влияе на реализирането на важните проекти на града.
Йорданка Фандъкова посочи, че основен приоритет остава транспортът и инфраструктурата. В момента се обсъжда в кои сектори ще бъдат намалени разходите. Като пример как с повече европейски средства може да се развива градът, Фандъкова посочи строителството на метрото, проекта за финансиране на модернизацията на градския транспорт, както и изграждането на т.нар. интелигентни системи на 20 ключови кръстовища в столицата. Фандъкова съобщи още, че за следващата година не се предвижда промяна в методиката за изчисление на такса смет. Вчера стана ясно, че новият зам.-кмет по финансите на Столичната община ще бъде Дончо Барбалов, който в момента е старши банкер на Европейската банка за възстановяване и развитие. Изпълнението на бюджета на София за тази година и подготовката му за 2012 г. е първата задача, с която се е заел номинираният за поста.
Заради по-ниската събираемост на данъците Барбалов едва ли ще има много възможности да направи по-различен бюджет от тазгодишния, коментираха финансисти. Според тях средствата ще стигнат само за довършване на вече започнатите обекти.
За следващата година Общината разполага с 1.3 млрд. лв. - почти колкото и тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес можете да продадете дори хладилник на ескимос

Днес можете да продадете дори хладилник на ескимос,