Временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса ще изслуша в четвъртък знакови лица от магистратския кръг по казуса.

Свързани новини

21.02.2024 17:00

Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия Цариградска и Невена Зартова

Видян 529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса ще изслуша в четвъртък знакови лица от магистратския кръг по казуса.

Ще бъде изслушана съдия Владислава Цариградска относно публично изнесена информация за оказван натиск и отправяни заплахи към нея и други магистрати, както и прокурор Невена Зартова във връзка с данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него.

Съдия Владислава Цариградска вече бе изслушана от Съдийската колегия на ВСС във връзка с казуса Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с т.нар. частен клуб за магистрати. Тогава тя заяви, че един от начините да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати. "В тази машина за натиск участват висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от специализираното правосъдие, посочи Цариградска".

Атаките срещу нея са започнали през 2018 г. "В нито един момент не се е поставял въпросът за моя отвод. Никога никой не е смятал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че искам да му навредя. Информацията срещу мен е получена на флашка. Тогава не е главен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров", подчертава Цариградска.

Софийската районна прокуратура пък стана обект на проверка по заповед на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов заради скандала след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. Сарафов заяви, че в Софийска районна прокуратура се руши постаментът на справедливостта. Това доведе и до оставката на административния ръководител на СРП Невена Зартова, както и на 4-ма от нейните заместници - Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес можете да продадете дори хладилник на ескимос

Днес можете да продадете дори хладилник на ескимос,