Константин Павлов

Свързани новини

23.10.2023 09:30

Константин Павлов: В “Лозенец” доказахме, че може да се управлява разумно, отговорно и почтено

Видян 907 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вие сте настоящият кмет на район “Лозенец”. Какво ви мотивира да се кандидатирате за втори мандат?


За този мандат вярвам, че показахме как в рамките на местната власт може да се управлява разумно, отговорно и най-вече почтено. А “Лозенец” се нуждае точно от това. С моя екип започнахме много хубави инициативи и се надявам да имам възможността да ги довършим.

 Кое отчитате като най-голям успех през изминалия мандат?


Най-сериозното постижение беше, че успяхме да изкараме района от безвремието. Преди 4 години не очаквах да заваря толкова много пренебрегвани с години въпроси. Дори сградата на районната администрация беше едно неприветливо, занемарено място. Направихме ремонт, за да бъде комфортно на гражданите, когато ни посещават. Заварих проекти, които бяха оставени без движение. За много важни терени нито процедурите по отчуждаване, нито градоустройствените процедури бяха започнали. Вярвам, че с моя екип успяхме да се справим с това наследство, колкото и да беше трудно.


Ключово беше, че прекратихме практиката на “инженеринг” при обществените поръчки за строителство. Разделихме проектирането от изпълнението. И това скоро даде прекрасен резултат - при строежа на разширението на 192 ДГ “Лозичка” показахме, че има как общинското строителство да бъде и бързо, и качествено. Ние се гордеем с това.

 За какво не Ви стигна времето като кмет на район “Лозенец”?


Моят мандат премина в това да бъда опозиция на мнозинството в СОС. Това доведе до множество спирания, забавяния или цялостна нереализация на важни проекти за “Лозенец”. Не успяхме да започнем належащия от десетилетия ремонт на бул. “Джеймс Баучер”, тъй като СОС така и не намери средствата за ремонт.


Същото важи и за минералните извори в долната част на “Лозенец”. Водата се излива в реката.  Това е важен проект не само за квартала, но и за целия град. Подготвили сме проектите. Ако гражданите на “Лозенец” ми гласуват доверие отново, поемам ангажимента още в началото на мандата да има два изградени къта с течаща минерална вода, които ще са достъпни за всички.

 Кое е първото нещо, с което ще се захванете, ако бъдете преизбран за районен кмет?


В още по-голям мащаб ще предлагам за придобиване от общината на ключови имоти, както в новите, така и старите квартали на “ Лозенец”. Понякога даден терен не изглежда приветливо, защото се оказва, че една част от него е частна собственост, а общината не е намерила воля през последните 33 години да го придобие. Когато са общински и се стартира строителството, ще имаме наистина един по-добре уреден, по-модерен и европейски район. Приоритетно ще продължа да работя за подобряване на инфраструктурата в кв. „Кръстова вада“ и кв. “Витоша”, където трябва да се построят училище и детска градина.

 До момента мнозинството в СОС беше от други партии. Срещнахте ли проблеми в отношението им към вас, защото сте от “Демократична България”?


Ако кажа, че не съм усещал различно отношение, ще излъжа. И фактите го показват. Финансирането за поддръжка на зелените площи в квартала беше наполовина орязано. Преди да бъда избран беше около 200 хил. лв. През 2020 г. ми бяха отпуснати едва 120 хил. лв. Разбира се, не е редно един районен кмет да се оплаква. Ние направихме каквото можахме с тези средства, но не ни беше много лесно.
В резултат на пиарски акции на председателя на СОС Георги Георгиев беше забавено развитието на пазара на бул. “Черни връх” с десетилетие. Дадоха го на на едно от общинските дружества - “Пазари Запад” и вместо сега да е едно съвременно и полезно пространство за гражданите на “Лозенец”, което да съчетава функциите на площад, фермерски пазар или друга инициатива, ГЕРБ го върнаха назад в развитието му. Надявам се през следващия мандат да имаме инструментите да решим този въпрос.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв