Binance

Свързани новини

23.11.2023 14:23

Крипто инвеститорите изтеглиха над 1 милиард долара от Binance

Видян 1030 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата криптоборса в света Binance отбеляза рязък ръст на тегленията, след като нейният основател и главен изпълнителен директор Чанпенг Джао се призна за виновен по наказателни и граждански обвинения в САЩ. Компанията също така е изправена пред глоби в размер на над 4 млрд. долара.

Изходящите потоци от Binance възлизат на повече от 1 млрд. долара през последните 24 часа, без да се включват биткойните, разкриха пазарни данни. Ликвидността ѝ е спаднала с 25% за същия период, тъй като пазарните участници са изтеглили позициите си, според доставчика на данни Kaiko.

Родният токен на Binance BNB спадна с повече от 9%, показаха данните на CoinGecko. Криптоборсата държи токени BNB на стойност около 2,8 млрд. долара, според фирмата за блокчейн анализи Nansen.

Въпреки че отливът е значителен, в платформата остават активи на стойност над 65 млрд. долара, което означава, че все още не е налице "масово изтичане" на средства от борсата. Експертите твърдят, че Binance вероятно е "достатъчно капитализирана, за да издържи" на внезапно оттегляне на инвеститорите.

"След моментния шок от споразумението със съобщението няма значително въздействие върху повечето активи", каза Гжегож Дрозд, пазарен анализатор в инвестиционната компания Conotoxia Ltd.


От 100-те най-големи криптовалути цели 98 отбелязаха забележимо възстановяване през последните 24 часа. Междувременно биткойнът спадна с 4%, преди да се възстанови и да остане със загуба от 1,3%", каза той.

По-рано тази седмица Джао се съгласи да се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на Binance и призна за нарушения на изискванията за борба с изпирането на пари в сделка, сключена с Министерството на правосъдието на САЩ.

Съобщените условия на споразумението сочат, че се очаква Binance да конфискува 2,5 млрд. долара в полза на правителството на САЩ и да плати глоба в размер на 1,8 млрд. долара, общо 4,3 млрд. долара.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни