В.19 минути беше забранен във финансовото министерство още при управлението на Симеон Дянков, който не харесваше разкритията, които правим.

Свързани новини

03.07.2023 10:04

МинФин ще приема само удобни журналисти

Видян 1053 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Със специално разпореждане на финансовия министър Асен Василев от партията, която първоначално обяви, че се бори за прозрачност – ПП, до ведомството няма да бъдат допускани журналисти, които не му харесват. Акредитациите ще бъдат издавани само на икономически издания и на медии със специализирани рубрики. И това обаче пак не гарантира, че ще бъдат достатъчно добри за министерството, което си запазва правото да им откаже допуск. Така журналистите ще се чувстват пресирани да не задават неудобни въпроси на министъра.


Напомняме, че основните разследващи медии в България нямат нито икономическа специализация, нито отделни рубрики в сектора, макар именно на база на техните прочувания, а не на политиците да бяха разнищени най-големите афери на Статуквото. Именно на раменете на разследващите журналисти ПП дойде на власт през 2021 г. и се върна тази година.


Сегашната мярка се налага заради разкритието на журналист, пишещ за сайта Гласове, който е политематичен, но няма икономическа насоченост, за закриването на дирекцията в МинФин за арбитражи, което Асен Василев налага с ясното съзнание, че това ще доведе до стотици милиони евро загуба на процесите, в които в момента държавата участва.


В.19 минути беше забранен във финансовото министерство още при управлението на Симеон Дянков, който не харесваше разкритията, които правим. При Владислав Горанов вече служителите в подчинения му НАП бяха затрупани с ежеседмични обаждания: „Тия още ли са живи”. Традицията продължава БЕЗ ПРОМЯНА и при Асен Василев. Въпреки че имаме специализирана рубрика, която четете в момента и дори секторен сайт interes.bg, нямаме никакво желание да се акредитираме – готови сме да предоставим правото си на друга медия, която също би разследвала делата и документите във ведомоството.


 


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.