Моди използва домашен AI, за да достигне до хората

Свързани новини

27.12.2023 07:12

Моди използва домашен AI, за да достигне до хората

Видян 5561 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Публичната реч на индийския министър-председател Нарендра Моди във Варанаси, свещено място за индусите в северния индийски щат Утар Прадеш, беше разтълкувана за първи път от инструмент на изкуствения интелект, създаден в Индия.

Моди произнесе речта си на хинди, която беше преведена в реално време на тамилски език, говорен в южна Индия, което затвърди възприемането на технологиите на изкуствения интелект (ИИ) от страна на Ню Делхи. "Това е ново начало и се надявам, че ще ми бъде по-лесно да достигна до [хората]", заяви индийският лидер, докато се обръщаше към събрание на тамилци във Варанаси.

Премиерът също така обеща да продължи да използва инструмента за превод с помощта на ИИ и в бъдеще. Устният превод на живо стана възможен благодарение на "Bhashini" - базиран на ИИ инструмент за превод на езици, създаден, за да даде възможност за устен превод на индийски езици в реално време.

 Инструментът с изкуствен интелект е от особено значение преди националните избори в Индия през следващата година, когато Моди се подготвя да се включи в кампанията за трети мандат като министър-председател.


Индия е известна със своето културно и езиково многообразие - в нея има 22 официални езика, признати от конституцията, и няколкостотин езика, които се говорят в различни части на страната.

Междувременно Ню Делхи изрази намерението си да използва изкуствения интелект, за да пренесе инициативите си за развитие в селските райони. Раджев Чандрасекхар, държавен министър за развитие на уменията и предприемачеството, наскоро заяви, че Индия няма да "демонизира" ИИ, а ще го използва, за да извлече ползи.

"Министър-председателят (Нарендра Моди) абсолютно вярва, че технологиите могат да променят живота на хората, да накарат правителствата да предоставят повече, по-бързо и по-добре", заяви Чандрасекхар на Глобалната технологична среща на върха в Ню Делхи.

През следващите години той заяви, че Индия планира да използва ИИ за по-нататъшен напредък в здравеопазването, селското стопанство, образованието и обучението, сигурността и приобщаването чрез превод. Въпреки това, тъй като използването на ИИ става все по-разпространено в най-многолюдната страна в света, се проявяват и проблеми, свързани с неправилната му употреба.


Миналия месец Ню Делхи предприе мерки срещу "дълбоко фалшивото" съдържание (манипулативни и фалшиви изображения, генерирани от изкуствен интелект), след като неизвестни злосторници смениха лицето на известна индийска актриса с това на инфлуенсър от Обединеното кралство, предизвиквайки протест в цялата страна.
Самият министър-председател Моди заяви, че може да е станал жертва на "deepfake", като същевременно предупреди, че "терористите" могат да използват тези технологии.


"Глобалната сигурност ще бъде изправена пред голяма заплаха, ако оръжия с изкуствен интелект достигнат до терористични организации", заяви министър-председателят, цитиран от агенция PTI, на срещата на върха "Глобално партньорство за изкуствен интелект" по-рано този месец. Индийският лидер говори и за необходимостта от създаване на "глобална рамка" за етично използване на ИИ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей