Моята вяра към изп. длъжността гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря "Барселона гейт", а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела - не." Това коментира лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Благоевград.

Свързани новини

28.08.2023 09:24

Моята вяра в Сарафов е под всякаква критика. Борисов да ми вдигне телефона, а не да си говорим през медиите: Петков

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Моята вяра към изп. длъжността гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря "Барселона гейт", а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела - не." Това коментира лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ  Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че Борисов не му се обажда по телефона. "Искам да кажа на г-н Борисов, първо - ако иска да си говорим, винаги може да ми вдигне телефона, а не през медиите, говори някакви неща, без да се чуваме. Второто - миналия път, когато редовното правителство падна, бе заради поръчките за оправянето на пътищата.


Искахме да са прозрачни, парите да отиват в реално строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен начин, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите икономически интереси, които свалиха предишното правителство, ще почнат да клатят сегашното. Там става дума за стотици милиони", допълни Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези приоритети и се надява, че всички, които подкрепят това правителство ще са стабилни.

Надява се в първите дни на септември диалогът да продължи.

Той определи като "безумно през 2023 г. да имаме показни убийства, хора да бъдат застреляни в главата по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани". Петков каза това по повод убийството на Алексей Петров и отказа от президента Румен Радев да смени главния секретар на МВР.

"Моята вяра към изпълняващия длъжността главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря "Барселона гейт", а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела - не.", продължи с атаките си Кирил Петков  в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че Борисов не говори с него по телефона и се зарече, че няма да отстъпи от приоритетите за прозрачност при ремонта на пътища и се надява, че всички, които подкрепят това правителство, ще са стабилни.

„Септември трябва да го разграфим по ден. Има страшно много закони, които трябва да се случат в септември. Трябва да оправим заедно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един истински закон”, добави Петков.

"Ако искаме да се занимаваме с реални неща за промяна, трябва да се занимаваме със законите за Плана за възстановяване и устойчивост, с Шенген", каза още Петков.

По повод убийството на Алексей Петров, Кирил Петков коментира, че е "безумно" през 2023 г. да има показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани.Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не се вкарва закон за реформа на службите, и ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или са за реформи на службите, добави Петков.

„Г-н Божков знаете, че е на „Магнитски”. Знаете, че обвиненията за даване на подкуп са към г-н Горанов, също по този закон. И сега е важно да се разбере, след разследванията на прокуратурата - ще има ли оневиняване и прикриване, от моя гледна точка, или ще се стигне до някакви истини? Знаем, че „Магнитски” беше даден и на двамата. Очаквам прокуратурата и българския съд да си свърши работата, без да се вляе от политическите събития”, коментира Петков относно казуса с Васил Божков, предаде 24 часа.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Интуицията ви ще бъде изострена днес

Интуицията ви ще бъде изострена днес, което може да ви