Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска военна техника на неприятелски държави и отнема лицензите за право на ремонт на такава техника. Това съобщи за Интерфакс ръководителят на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия Дмитрий Шугаев

Свързани новини

15.08.2023 11:54

Москва спира да доставя на България резервни части за военна техника

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска военна техника на неприятелски държави и отнема лицензите за право на ремонт на такава техника. Това съобщи за Интерфакс ръководителят на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия Дмитрий Шугаев, цитиран от „News in France“.

По време на форума "Армия-2023" Шугаев заяви, че такива мерки се предприемат в отговор на прехвърлянето на оборудване в Украйна.

"По-конкретно, отнемат се лицензи на предприятия за право на ремонт на военна техника руско и съветско производство. Например на редица предприятия, разположени в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери тип "Ми", каза Шугаев.

"Спират се и доставките на резервни части и компоненти за авиационна и друга техника руско/съветско производство, намиращи се в неприятелски държави", уточни Шугаев.

Той допълни, че агенцията следи отблизо трансфера на военна продукция към трети страни, и припомни, че такива доставки са възможни само след като купувачът предостави сертификат за краен потребител. В съответствие с този документ вносителят "поема задължения да не прехвърля получените продукти в трети страни без официалното съгласие на руската страна", уточни ръководителят на отдела.

През юни ФСВТС заяви, че руски оръжия се реекспортират незаконно в Украйна и често се озовават на черните пазари. Преди това агенцията обвини Словакия в грубо нарушение на международните задължения относно реекспорта на оръжия руско производство във връзка с прехвърлянето на самолети МиГ-29 на Украйна. За прехвърлянето на тези самолети към Киев съобщи и полският президент Анджей Дуда.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец