Тошко Йорданов - ИТН: "Унизително беше да има безредици, а вие, господин председател, стоите като някаква муха отзад. А тук е пълно с конституционалисти, ще хванете флекса и с глупав ентусиазъм ще режете конституцията грубо. Искате сглобката да овладее държавата."

Свързани новини

19.12.2023 10:37

НА ЖИВО: Гледат на второ четене промените в Конституцията

Видян 615 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конституционните промени влизат за второ четене в парламента. Според приетите от ресорната комисия, която заседава през уикенда, поправки се допуска двойно гражданство за министри и депутати, както и регулаторите да се избират с мнозинство от 2/3.

Реши се председателят на НС, на Върховния касационен съд, на Сметната палата, управителят на БНБ или омбудсманът да са фигурите, сред които президентът да избира служебен министър-председател. Предложението на вносителите е да не се разпуска парламентът по време на служебни кабинети.

ВСС се разделя на съдийска и прокурорска колегия, а мандатът на главния прокурор беше намален на 5 години и е само един мандат. От "Възраждане" заявиха, че ще внесат промените в Конституционния съд, а от ИТН, че ще се подпишат под жалбата на "Възраждане", предаде БНТ.


    Тошко Йорданов - ИТН: "Унизително беше да има безредици, а вие, господин председател, стоите като някаква муха отзад. А тук е пълно с конституционалисти, ще хванете флекса и с глупав ентусиазъм ще режете конституцията грубо. Искате сглобката да овладее държавата."

    Костадин Костадинов - лидер на "Възраждане": "Тази зала беше поругана от един развилнял се башибозук. Видяхме подобни сцени и преди 10 години, когато башибозукът ДПС беше поставил БСП с правителството на Орешарски. Тези, които застават пред или зад ДПС така безславно им свършват политическите кариери. Всеки българин си задава въпроса ако този башибозук действа така в НС, как ли се отнася с обикновените граждани. Този башибозук се е провъзгласил за конституционно мнозинство.


Който размахва юмруци в залата, който заплашва с убийства в залата и казва: ние сме закона. Това е антиконституционен башибозук. Ще обърнем поредната си жалба към Конституционния съд. Ще напуснем тази зала днес като: уважаеми сънародници, България е преживяла много неща в своята история - робство, комунизъм, фашизъм, ще преживеем и тази коалиция между башибозук и фашисти."




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец