Свързани новини

20.07.2021 11:07

Не е имало чума: Съдът след 3 г.

Видян 5141 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд окончателно призна, че не е имало чума през 2018 г. в стопанството в Болярово. Тогава собствениците не допуснаха ветеринари да умъртвят овцете им, съобщи bTV.


По настояване на служебния земеделски министър от Областната служба оттеглиха исковете срещу стопаните. Така след три години и хиляди избити животни в Странджанско стана ясно, че те са били здрави.


На 13 юли 2018 г, странджанското село Шарково осъмва под полицейска блокада. Ветеринари и униформени тръгват по къщите и избиват овцете заради опасност от чума.


Избити са над 2000 овце, а обезщетението е по 190 лева на брой. Днес животновъдните обекти не са възстановени, а много хора са напуснали селата.


„Върнаха ни десет години назад, просто унищожиха целия край, цялата Странджа-Сакар. Искаме да ни платят тези три години – и страдания, и животни, и всичко, което ни причиниха“, казва собственицата на животновъден обект Красимира Кулева.


Само в едно стопанство в село Шарково за един ден са избити 800 животни. Трета година обектът остава празен. Изграден е с европейски средства и стопаните имат кредити за стотици хиляди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Даниела 20.07.2021 13:24

    Избитите животни са два пъти повече - не "над 2000", а близо 4000, но по план се предвиждаше избиването на всички овце и кози в граничещите с турско общини да бъдат избити - над 30 000... а защо не и в трите области - около 300 000. Това личеше, както по онази обществена поръчка през август за още десетки хиляди диагнистикуми за изследване, така и по действията им в началото, когато спрягаха и трите области Бургас, Ямбол, Хасково за "засегнати" от чума. Спря ги безпрецедентния отпор на стотиците граждани, които отидоха на място, за да пазят стадото на Ана, както и хилядите други, които писаха, негодуваха и сезираха всевъзможни институции и медии по цял свят. Скандалът не отшумя месеци наред, а Ана Петрова и семейството ѝ отстояха три години, за да бъде стадото им живото доказателство за поредната голяма измама и безобразие на управниците и чиновниците от Брюксел през София, та чак до Ямбол и Бургас...

  • 001 Anonimen 20.07.2021 12:46

    Никой не се е съмнявал, че не е имало чума, просто ГЕРБ унищожиха дребните стопанства, за да нямат никаква конкуренция техните големи и да останат единствени производители на меса ! Само за умишленото избиване на животните тези герберски хайвани заслужават присъди ДО ЖИВОТ без амнистии и замени, ако имаше смъртно наказание то те го заслужаваха безапелационно ! ОПГ-ГЕРБ доказа не само с тези действия, че са бандити и измамници, но и с всички действия които проведоха по време на диктатурата си ! Чакам присъди и затвор за тези изроди на природата !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби