Свързани новини

14.07.2020 13:04

Небостъргачът I Tower се строи, въпреки заповедта на ДНСК за спиране

Видян 3381 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки, че в петък ДНСК издаде две заповеди за спиране на строежа на I Tower в центъра на София, строителните работи продължават. Припомняме, че за започналия в нарушение строеж около Солни пазар 19 минути писа още на 13 май 2019 г. Строителството бе започнало на 13 юли 2017 г. и трябваше да приключи след 30 месеца – сиреч на 13 януари 2020 г., но това така и не се случи, а шумът от строителните дейности продължава и през определените часове за почивка от 14 до 16 ч.


"След самосезиране по повод публикации в медиите за извършване на незаконно строителство, Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи на Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) извършването на проверка за законността на строежа на т.нар. небостъргач „I Tower“ в центъра на град София.


След приключване на инспекцията, във ВАП е получен обобщен доклад, според който при проверката на място и по документи на строежа на двете сгради служители на ДНСК са констатирали, че е налице нарушение на чл.143 ал.1 т.5, чл.144 ал.1 т.4 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), изразяващо се в несъгласуване на инвестиционния проект във фаза технически проект относно строителството над кота ? 0,00 с Министерство на културата, изискуемо съобразно чл.83 ал.1 т.2 б.“а“ и чл.84 ал.1 от Закона за културното наследство (ЗКН).


Въз основа на констатираните нарушения, началникът на ДНСК е издал две заповеди на основание чл.224 ал.1 т.6 ЗУТ за спиране на изпълнението на строежите на двете сгради", гласи съобщението от петък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви