Обама и Байдън

Свързани новини

28.03.2024 18:00

Обама се включва, за да помогне на Байдън отново да победи Тръмп

Видян 564 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналия петък Барак Обама прекара няколко часа в семейната трапезария на Белия дом, за да посети бившия си вицепрезидент Джо Байдън. Настроението беше весело, докато двамата си разменяха шеги, а срещата послужи като своеобразна малка среща за служителите на двамата президенти - много от тях се познават още от времето на Белия дом на Обама.


Въпреки това случаят едва ли беше просто среща на двама стари приятели.


През последните месеци Обама е дал ясно да се разбере на сътрудниците си, че според него засилващият се повторен мач на Байдън с Доналд Тръмп през ноември ще бъде изключително близък и че изборите през 2024 г. отбелязват момент, в който "всички са с ръце на масата", заявиха пред CNN хора, запознати с мисленето му. За тази цел завръщането му на Пенсилвания авеню 1600 миналата седмица беше до голяма степен работно посещение.


Байдън и Обама, заедно с бившата председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси, участваха в организационен призив в резиденцията на Белия дом, възвестяващ 14-ата годишнина от приемането на Закона за достъпното здравеопазване. "Имаме възможност да направим още повече, но това ще стане само ако изпратим Джо и Камала отново в Белия дом през ноември", каза Обама във видеото. "Затова трябва да продължим да работим."


Според запознати с разговора им, извън камерата Обама е казал на Байдън, че според него изказванията на президента за състоянието на съюза по-рано този месец са били ефективни и са направили пробив. Обама също така подчертал пред Байдън колко много вярва, че здравеопазването ще бъде политически силен и важен въпрос на предстоящите избори.


Според източниците кампанията е записала и друго съдържание с участието на двамата президенти, което планира да пусне през следващите седмици.


Според източниците Обама и Байдън разговарят редовно, а бившият президент продължава да поддържа пряк контакт с някои високопоставени служители на Белия дом, включително с началника на кабинета на Байдън, Джеф Зиенц, който е работил в администрацията на Обама.


Бившият президент от време на време подава ръка на Байдън след обявяването на преизбирането на сегашния президент миналата година, особено чрез публични призиви за набиране на средства и в тихи разговори с надеждата да разсее притесненията на някои демократи относно това, че Байдън ще се кандидатира за втори мандат.


Очаква се ангажираността му с кампанията на Байдън да се засили с набирането на по-висока скорост на общите избори, а помощници заявиха, че той вече се е съгласил на няколко изяви в кампанията преди ноември, тъй като работи, за да помогне за възстановяването на печелившата коалиция на Байдън от 2020 г.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.