Свързани новини

14.01.2021 12:13

Обявиха обществена поръчка за 6 нови станции на метрото

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обявиха обществената поръчка за строителство на продължението на третата метролиния в София от ул. "Шипка" през район "Слатина", зала "Арена Армеец" до Окръжна болница. Според документацията общата дължина на участъка, включително метростанциите, е 5 666 м.


По трасето ще се изградят 6 подземни метростанции, като на последната, която ще е на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и ул. "Йерусалим", се предвижда да има подземен двуетажен паркинг. Разклонението на третата линия отново ще се изгражда с тунелно-пробивна машина и по нов австрийски тунелен метод. Пероните ще са с преградни остъклени стени, отварящи се синхронно с вратите на пристигащите влакове.


Обществената поръчка, обявена от общинската фирма "Метрополитен" ЕАД, е разделена на пет обособени позиции. Срокът за подаване на оферти е 14 април, а прогнозната стойност на новия участък е 530 млн. лв.


Първата станция ще е разположена на кръстовището на улицата "Гео Милев" и "Черковна". Следващата ще е на кръстовището на "Гео Милев" и "Н. Коперник", после метрото ще спира при кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Слатинска". Оттам следва метростанция на кръстовището на булевардите "Асен Йорданов" и "Шипченски проход".


Петата станция се планира да е при зала "Арена Армеец", а последната - от източната страна на съществуващия пешеходен подлез под бул. "Цариградско шосе". Там ще се изгради и паркинг с общо 230 паркоместа, 28 от които ще са за хора в неравностойно положение. Шестте нови метростанции трябва да бъдат изградени за срок от 4 г., предаде Нова тв.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Имате енергия


Имате енергия като същинска ядрена централа днес. Все