По думите му, коалиция с ДПС няма

Свързани новини

20.09.2023 10:47

Очакваме НС да гласува промените в Конституцията на първо четене на 6 октомври: Хр. Иванов

Видян 957 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очакваме на 6 октомври Народното събрание да гласува промените в Конституцията на първо четене. В същия период ще излезе становището на Венецианската комисия. Между първо и второ четене ние ще отразим препоръките на Венецианската комисия, следим и дискусиите на експертите - това коментира в парламента Христо Иванов от "Продължаваме промяната – Демократична България", предаде БНТ.

Очакванията са, че около 6-7 декември ще преминем съответно към второ и трето четене. Тази тема се движи и за нас от ПП-ДБ това беше една от основните причини да бъде съставено това мнозинство, каза Иванов и допълни:

    "Коментарите на г-н Борисов мисля се отнасят до неговата партия и неговите отношения с ДПС. Иначе ДПС сами са дефинирали своята роля и казват, че подкрепят определени политики, че са част от конституционно мнозинство. Без тяхното стабилизиращо участие по теми, свързани със сигурността, също щеше по-трудно да се справи правителството."

По думите му, коалиция с ДПС няма. Кой е във властта се вижда, ние търсим конституционно мнозинство. Дали ще има конституционно мнозинство ще видим на третото четене, но в момента това са заявките. Този процес обосновава всичко от наша гледна точка, каза още Христо Иванов.

По отношение на протестите на зърнопроизводителите, той коментира, че има диалог между заинтересованите страни и че диалогът започва да произвежда някакви решения, това е правилният път. Нека да видим МС как ще се справи със ситуацията, уверен съм, че и с подкрепата на парламентарното мнозинство, те ще се справят, каза още Христо Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.09.2023 14:30

    А къде ви е проекта бе!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв