Хакер

Свързани новини

02.02.2024 12:54

Осъдиха бивш софтуерен инженер на ЦРУ на 40 години затвор

Видян 416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бивш софтуерен инженер на ЦРУ, извършил най-голямата кражба на класифицирана информация в историята на агенцията, предадена на "Уикилийкс", бе осъден на 40 години затвор, съобщи ДПА. Федерален съд в Манхатън осъди 35-годишния Джошуа Шулте главно за изнасяне на тайни на ЦРУ през 2017 година.

Но докато бил в затвора, където се намирал от 2018 г., било установено, че бившият служител на агенцията продължил да издава тайни, а разследването довело властите и до дълбоко криптирани детски порнографски снимки.

Шулте бе осъден през юли 2022 г. по осем федерални обвинения. Това бе вторият му съдебен процес, тъй като журито на първия процес през 2020 г. не успя да стигне до решение. Третият съдебен процес за пренасяне и притежание на детски порнографски снимки завърши с окончателна присъда.

Изтичането на тайни разкри инструментите на ЦРУ, които Шулте е помогнал да бъдат създадени, за да бъдат хаквани смартфони на "Епъл" и "Андроид" в чужбина, и разкрива опитите на шпионската агенция да превръща свързани с интернет смарт телевизори в подслушвателни устройства.

Бившият софтуерен инженер заяви, че е бил използван като изкупителна жертва от ЦРУ и ФБР за изтичането на информацията, станало известно като "Трезор 7".

На първия от трите съдебни процеса срещу Шулте федералните прокурори, които първоначално поискаха доживотна присъда, обрисуваха бившия служител на ЦРУ като неудовлетворен компютърен маниак, изпитващ недоволство към бившите си шефове, и заявиха, че предателството му е пълно. 40-годишната присъда на Шулте включва шест години и осем месеца за притежанието на детски порнографски снимки, а останалите - за шпионаж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева