01/02

Свързани новини

12.05.2021 17:17

Палестинци демонстрираха срещу Израел в София, евреите - по-активни във Фейсбук, в Газа се отива към пълномащабна война

Видян 3658 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дори България стана арена на палестино-израелския конфлликт. Десетки араби се събраха пред офиса на Върховния комисариат по бежанците в центъра на София, за да протестират срещу нападенията на Израел върху мирното население в окупираните територии. В същото време не само наши евреи, но и много българи във Фейсбук изразиха с флагове на тази страна своята подкрепа за нейните жертви и ранени в конфликта, припламнал в най-ярката си светлина от 7 години насам.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


През последните две денонощия и евреите, и палестинците си разменят въздушни и ракетни удари, като редовно поразяват мирни цели. Според авторитетния Гардиън ескалацията върви към пълномащабна война.


 


Един военен загина, а двама бяха ранени при удара на Хамас върху бордови патрул. Общата бройка загинали граждани на Израел е 6, като двама от тях са арабски баща и неговата дъщеря.
В същото време по данни на палестинското здравно министерство към сряда по обед жертвите на израелски атаки на ивицата Газа вече са поне 48, от които 14 са деца, а ранените са над 300.
От 2014 г. в спорната територия не бе имало толкова пролята кръв – тогава Израел удари въздушно Газа, а палестинските военни формирования контраатакуваха.

Според еврейския Канал 12 Египет се опитва да омиротвори съседите си, но израелският военен министър Бени Ганц, който е във вечна предизборна кампания да отнеме премиерството на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.