Свързани новини

21.12.2021 16:19

Първа област у нас вече е в зелената COVID зона

Видян 930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Област Кърджали вече е в зелената зона по брой на заразените с COVID-19 на двуседмична база, показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. Към момента броят на заразените е 94 на 100 хиляди души население. 55 са пациентите с COVID в болници, а 168 са в домашна изолация. Една от причините за по-ниският брой заразени там, че много от хората реално са извън страната. Влизането в зелена зона обаче не отменя мерките в региона, припомнят здравните власти.


„Противоепидемичните мерки си се спазват, всичко си важи, всички мерки са валидни и хората трябва да ги спазват. Може би хората са по-дисциплинирани, спазват всички мерки, освен това районът е такъв, че няма много концентрация на хора, събрани на едно място. Ваксинационният процес - обхватът ни е доста голям, горе-долу 27% от населението е обхванато”, заяви  Мариана Бояджиева, инспектор в РЗИ-Кърджали.


Десет области в страната са в жълта зона, останалите са в червена. "Заболеваемостта" в страната е 307 на сто хиляди души население. Новите случаи през последното денонощие са 2001.  Над 80 на сто от новозаразените не са ваксинирани. Починали са 157 човека.


По области, най-много новозаразени през последното денонощие са били регистрирани в София-град (466), следвана от Пловдив (235), Варна (115) и Стара Загора (113), а най-малко - във Кърджали (10), Видин (14) и Смолян (18).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева