Петър Витанов е сред най-влиятелните четирима евродепутати по въпросите на транспорта, сочи класацията на EUmatrix.eu

Свързани новини

26.02.2024 13:33

Петър Витанов е сред най-влиятелните депутати в Европейския парламент, сочи престижна класация

Видян 329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петър Витанов е сред най-влиятелните четирима евродепутати по въпросите на транспорта, сочи класацията на EUmatrix.eu. Той се нарежда и най-напред от всички български представители в Европейския парламент в глобалната класация.

Анализът на EUmatrix.eu измерва влиянието, което членовете на Европейския парламент са упражнили върху политиката на Европейския съюз от началото на настоящия парламентарен мандат (юли 2019 г. – февруари 2024 г.). Класацията се основава на събирането на десетки хиляди факти и цифри от екип с над 15-годишен опит в измерването на политическото измерение на правенето на политики в ЕС.


При претеглянето на критериите организацията се консултира с широк кръг от практици. Изследването има за цел да помогне както на професионалистите, така и на гражданите да идентифицират водещите фигури, които оформят законодателството за над 440 милиона граждани.


В сектора на транспортните политики преди Петър Витанов са само Карима Дели (председател на TRAN и водещ законодател във всички области, включително относно шофьорските книжки), Мариан-Жан Маринеску (координатор на EPP TRAN и изключително активен законодател, включително по Механизма за свързване на Европа), Доминик Рике (сред най-добрите законодатели по трансевропейските мрежи). Петър Витанов, който е координатор на S&D в Комисията по транспорт и водещ законодател по разгръщането на инфраструктура за алтернативни горива, заема престижната четвърта позиция.

Ръководителят на делегацията на българските социалисти е първи мандат евродепутат и работи активно по няколко законодателства, сред които и тези, засягащи европейския транспорт. Той бе и в основата на приемането на предложения за законодателство, което да ограничи безрасъдното шофиране чрез нови строги правила, които да се прилагат в рамките на целия ЕС.

В топ 3 на най-влиятелните евродепутати по отношение на цялостната им дейност от 2019 г. насам са: Роберта Метсола (председател на ЕП и ключов законодател за укрепване на демокрацията, свободата на медиите и плурализма в ЕС), Манфред Вебер (председател на ЕНП, най-голямата политическа група в парламента), Ираче Гарсия Перес (Председател на S&D).
Петър Витанов е на 38-а позиция от всичките 705 членове от 27 държави в общата класация и е най-напред от вси



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което