„Дълговата криза вече е факт. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата спирала. Ние ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни“, посочи Борисов.
Борисов: Трябва да подкрепим кандидата на правителството - Васил Терзиев
Правим компромис в името на кабинета, каза лидерът на ГЕРБ

Свързани новини

15.11.2023 17:12

Петков ме шантажира с Терзиев, за да не падне Сглобката: Борисов

Видян 2719 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"ППДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с Възраждане и БСП”, закани се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Партийния дом. Напомняме, че Промяната отчаяно търси гласове, за да избере Борис Бонев за шеф на СОС, тъй като няма свое мнозинство в градския парламент.


Експремиерът напомни, че ППДБ са обвинявали двете партии за “прокремълски и пропутински”, а сега ги търсят за преговори. "Ако гласува с тях в София (Кирил Петков) ще го питам по каква работа стоят в евроатлантическа коалиция”, настоя Борисов. Той се закани да обясни ситуацията и на европейските посланици у нас.


“Искам да напомня на Петков, че беше петък вечер, към 5 и нещо, и той ми каза, че ако не бъде избран Васил Терзиев, то ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове кабинетът остана”, разкри още Борисов.


"Казах - гласувайте за кандидата на правителството. Той в прав текст ми каза, че правителството ще падне, ако не вземат София", повтори лидерът на ГЕРБ.


“Избирателите ни са гласували по равно и за Терзиев, и за Григорова, някои не са гласували изобщо. С тази част Терзиев стана кмет", подчерта Борисов.


“Ние сме твърда опозиция в София, защото те така поискаха”, добави той. И подчерта, че никога няма да си промени мнението срещу кандидатурата на Бонев за шеф на СОС.
Лидерът на ГЕРБ скочи срещу държавния бюджет и призова финансовият министър Асен Василев да го преправи. Това трябва да стане преди първото обсъждане на макрорамката. "Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим. Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против", категоричен бе Борисов. Той обаче е категоричен, че правителството няма да падне, ако няма бюджет.


"Не искам да споря с акад. Денков, само доктор инженер съм. Ние сме склонни да се откажем от всичко, но дефицитът трябва да стане 2, 1, 0 %", коментира Борисов защитата, която премиерът направи на бюджета на Василев.


Според него дълговата криза е факт. "От тук насетне и ние имаме вина, в тези 3 г .се направиха всички възможни глупости и затова държавата е на тоя хаос. В момента всичко е олевяло и предлага максимума, а няма събираемост и инвестиции. Няма нищо, което да ни даде основания да кажем "Догодина ще сме по-добре", обясни той защо ГЕРБ настояват за консервативен бюджет.


"Не съм съгласен с тези дългове. Трябва да взимаме толкова дълг, колкото имаме да връщаме стар. Това е честно към внуците и младите хора. Тези пари не сме ги изработили. Асен Василев не ги е събрал", настоя лидерът на ГЕРБ.


Борисов се ядоса, че ППДБ, Възраждане и БСП "изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията". „Нямам обяснение защо за газа приехме всичко и платихме скъпо, а за петрола ще пада правителство. Кой има облага? Тези измишльотини, че било заради хората и идвала зима... А защо не направихме дерогацията да отпадне лятото", запита лидерът на ГЕРБ. "Когато става въпрос за Газпром, чувахме, че свободата струва скъпо. Прекратихме договора и дадохме огромни пари. Това ни режеше от зависимостта от руски газ. Каква е разликата между газа и петрола?", попита още той.


“Някой има голяма облага от това”, заподозря експремиерът. Борисов ще изчака гласуванията в СОС, а и в НС за дерогацията и ще види дали "има нова Сглобка от проруски партии".



 Егор Глазунов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Демократ от нов Булгаристан 15.11.2023 13:27

    Когато ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“ казват, че бюджета не става и министрите не работят или когато на другият ден ги подкрепят, това нагледно показва, че ОПГ -то ГЕРБ Гробище „Елате в Рая на Борисов”, са винаги в час!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак