"България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", похвали се  още Димитров.

Свързани новини

07.11.2022 09:52

Покриват хотелите на украинците до 15-и

Видян 1441 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинските бежанци трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни бази”, заяви пред БНТ министърът на туризма Илин Димитров. “Това са държавните хотели на ведомствата, там, където почиват всички български държавни служители и семействата им”, подчерта той.


"Държавата поема ангажимент да плати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември. Оттам-нататък хората могат да останат, ако решат да си плащат или ако хотелиерите решат да плащат разноските", каза още Димитров.


"Ние ги местим от едни хотели в други. Да, има различни категории, някои не са пригодени за зимата, в момента ги пригодяваме - слагаме печки и климатици където трябва, но условията са повече от добри. Дадохме срок от 15 дни, за да не е шоково и да могат бежанците да решат дали искат да се преместят. В базите има интернет, топла вода, отопление", увери министърът.


"България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", похвали се  още Димитров.


По данни на МФ държавата е отделила около 520 млн. лв. за бежанците, като конкретно министерството на туризма е платило 186 млн. лв. Димитров посочи, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еврофондове. Напомняме обаче, че голяма част от хотелиерите още очакват парите си от април.

Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 нагли и опасни нашественици 07.11.2022 12:03

    Защо украинците непрекъснато протестират и създават безредици за безплатния си туризъм? Кой е обещавал безплатни туристически пътешествия в луксозни хотели в най-бедната европейска държава и защо българските държавници неглижират собствения си народ за сметка нъ чуждия украински такъв? Депутатите ни за българите ли работят, управляващите за българите ли се грижат и украинците ли им плащат заплатите? Тези нагли и нахални украинци са си въобразили, че и тук могат да спретнат майдан, ама започват да настъпват мотиката...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв