Протестът на СДВР

Свързани новини

22.11.2023 16:25

Полицаи излязоха на протест пред НС в защита на министъра на вътрешните работи

Видян 5319 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицаи излязоха на протест пред Народното събрание. Те заявиха, че протестът им е спонтанен и призоваха да спре да се политизира сблъсъкът с футболните фенове на 16 ноември. Те изразиха подкрепата си към министъра и към пострадалите им колеги по време на сблъсъците с футболните фенове.


"За спонтанната инициатива на колегите разбрах от медиите. Надявам се, че това е подкрепа за МВР като институция. Не бива за пореден път да допускаме МВР да бъде използвано за боксова круша и дъвка на политиците. Искам да успокоя колегите – да работят спокойно, уверено, да вярват в себе си, най-вече да не забравят, че аз съм един от тях и искам да знаят, че за мен е гордост и чест, че аз съм техен министър.", заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Той каза още, че кметът на София Васил Терзиев е съгласувал протеста с футболните фенове без да поиска становище от СДВР.


"Не желаем и категорично се разграничаваме от политизирането на Министерството на вътрешните работи. То беше в някакви допустими рамки, но от няколко дни вече чашата преля. Най-вероятно ще предложим и на СФСМВР да сезира нашите политически партньори - ние сме членове на Европейския полицейски съюз, но няма начин да оставим това заклеймяване на българския служител на МВР да продължава", каза Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.


На протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз пострадаха десетки демонстранти, а задържани бяха 38 души. Полицията дори използва водно оръдие срещу събралото се множество. Появиха се записи, на които ясно се вижда как униформени ритат и удрят с палки в главата паднали протестиращи.


Директорът на СДВР Любомир Николов обясни по време на брифинг, че има шест докладни, "за които може да се твърди, че има евентуални контакти на полицаи с протестиращи". Според него на публикуваните видеозаписи с полицейско насилие били изрязани действията на протестиращите, които палели кофи.





Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.11.2023 10:43

    цяла година ще ни занимават с тези простотии, докато държавата потъва и загива индустрия, селско стопанство, това са най-простите мъже на планетата, идеалът им е христо стоичков и гунди, друго няма, толкова глупави и некадърни и затова сме постоянно в някакво робство на по-умни и хитри държави - византийско, турско, американско, сега и натовско и вероятно ще ги засилят да се бият за украйна простите тиквеници

  • 001 Anonimen 23.11.2023 09:03

    Нито едните, нито другите за виновни, че живеем във време на евроатлантически, а не на човешки ценности...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог