БНР изпрати въпроси до Агенция "Митници" с настояване за коментар на изнесената информация (и потвърждаване на достоверността ѝ).

Свързани новини

13.12.2023 15:41

Политико: В България е внасян руски петрол на цена над тавана от $60 за барел

Видян 690 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Центъра за изследване на демокрацията и Центъра за изследване на енергията и чистия въздух твърдят, че бургаската рафинерия „Нефтохим“ е внасяла руски петрол над определения ценови таван от 60 долара за барел. Изследването е цитирано от изданието "Политико".

Според имейл кореспонденция, видяна от "Политико", между представители на Агенция „Митници“ и европейски официални лица, заради дерогацията за внос на руски петрол страната ни може и да не прилага наложения ценови таван на нефт от Русия.

Цитираната от "Политико" кореспонденция е от началото на август, а според публикуваното проучване за периода между август и октомври тази година рафинерията в Бургас има 20 доставки руски петрол, за които е платила над ценовия таван от 60 долара за барел и така е осигурила 468 млн. долара данъчни приходи, с които Кремъл може да финансира водената от него война срещу Украйна.

БНР изпрати въпроси до Агенция "Митници" с настояване за коментар на изнесената информация (и потвърждаване на достоверността ѝ).

Над една четвърт от целия износ на горивни продукти от "Нефтохим" в посочения период е свързан с базирани в Европейския съюз трансфери от кораб на кораб с крайни дестинации в редица страни извън Европа. Всеки трети от тях е бил в посока Съединените щати, сочи още докладът на двата изследователски центъра.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.12.2023 14:33

    след като спряхя фериботите от Руссия превозващи моторни масла, е критично важно да се внасят във варели,защото без смазка всичко спира!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион