Южнокорейски войници седят на танк К-2 по време на презентация в деня за медиите във Второто командване на военноморския флот в Пхенян на 25 септември 2017 г. (Jung Yeon-Je/AFP/Getty Images)

Свързани новини

27.07.2022 13:43

Полша ще купи стотици южнокорейски танкове и гаубици, след като изпрати оръжия на Украйна

Видян 1160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша купува почти 1000 танка, над 600 артилерийски единици и десетки изтребители от Южна Корея, отчасти за да замени оборудването, дарено на Украйна, за да помогне на Киев да се пребори с руската инвазия, съобщи полското министерство на отбраната пред CNN.

Споразумението, което се очаква да бъде официално обявено в Полша в сряда, предвижда Варшава да закупи 980 танка, базирани на южнокорейския модел К2, 648 самоходни бронирани гаубици К9 и 48 изтребителя FA-50, съобщи министерството. Тя не потвърди стойността на сделката.


Първите 180 танка K2, произведени от Hyundai Rotem и оборудвани с автоматично зареждащи се 120-милиметрови оръдия, се очаква да пристигнат тази година, а производството на 800 модернизирани танка ще започне през 2026 г. в Полша, според министерството.

Първите 48 гаубици K9, произведени от Hanwha Defense, също се очаква да пристигнат тази година, а доставката на втората партида от 600 гаубици ще започне през 2024 г. От 2025 г. те ще се произвеждат в Полша, съобщи министерството.

Министерството заяви, че тези бронирани машини отчасти ще заменят танковете от съветската епоха, които Полша е дарила на Украйна, за да ги използва в борбата си срещу Русия.


(Jung Yeon-Je/AFP/Getty Images)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес се съсредоточете върху личните си начинания и планове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес се съсредоточете върху личните си начинания и