Джаджата, която влезе в продажба през август, има скорост на безжичната връзка, подобна на тази на най-новите iPhone-и на Apple, и поддържа 5G и сателитни разговори, според редица онлайн отзиви.

Свързани новини

06.09.2023 07:38

Последният китайски смартфон намира начин да заобиколи американските санкции: Bloomberg

Видян 2853 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският телекомуникационен гигант Huawei пусна най-новия си смартфон в условията на строги търговски ограничения, наложени от САЩ, съобщи Bloomberg. Устройството вероятно ще бъде първият продукт на Huawei с нов 5G чип, откакто компанията загуби достъп до американската технология преди три години.

Джаджата, която влезе в продажба през август, има скорост на безжичната връзка, подобна на тази на най-новите iPhone-и на Apple, и поддържа 5G и сателитни разговори, според редица онлайн отзиви.

Базираната в Шънджън компания се бори да се възстанови от санкциите на САЩ, наложени през 2020 г., които я отрязаха от ключови технологии като полупроводници и други модерни продукти от големите производители на чипове.

Тестовете, проведени от Bloomberg, показаха, че новият Mate 60 Pro има честотна лента, подобна на тази на други 5G телефони. Устройството постигна скорост от над 350 мегабита в секунда.

"Новият 5G чип на Huawei, който захранва новоизлезлия смартфон Mate 60, вероятно е произведен от SMIC. Това бележи крайъгълен камък в прогреса на Китай в областта на полупроводниците. И все пак очакваме ограничен финансов подем за SMIC през 2024 г., предвид предизвикателствата, свързани с производствения добив, и ограниченията по отношение на материалите", казват анализаторите на Bloomberg Чарлз Шум и Шон Чен.


Изданието добави, че все още не е ясно какви чипове е използвала китайската фирма за производството на новата джаджа.

Преди 2020 г. Huawei беше световен лидер в производството на смартфони, отстъпвайки само на Samsung и Apple. Тя обаче разчиташе до голяма степен на технологии и компоненти, произведени в САЩ или произведени от компании по американски патенти.

Китайската марка не можеше да се конкурира в световен мащаб, тъй като не разполагаше с необходимия хардуер в чипсетите и 5G модемите, откакто бяха наложени търговските ограничения от САЩ.

Пазарният дял на Huawei на пазара на смартфони в Китай възлиза на около 30% през миналата година, което го прави най-големият доставчик на телефони в страната. Глобалният пазарен дял на компанията през юли се оценяваше на около 4%.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец