Емил Пейчев и Кирил Петков

Свързани новини

21.10.2023 16:10

ПП-кандидат не ще К.Петков в Царево (АУДИО)

Видян 2720 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно ли е най-довереният човек на Кирил Петков в любимото му Царево, лично посочен и издигнат от него за кандидат-кмет на Промяната в тази община, да твърди публично за лидера си, че е нежелана появата му на територията на тази община?

Явно е възможно. Запис от публичен разговор на кандидат-кмета от ПП-ДБ с избиратели, между които разпознаваме и гласа на местна журналистка, разкрива действителните му намерения, които нямат общо с идеите и програмите на коалицията, пише Флагман. Той подчертава, че „най-лесната работа“ било да използва регистрацията на коя да е партия, да е кандидат на поне още пет партии, защото и без това не е член на ПППП, а е само техен представител за общината. Затова на срещи с хората казвал: „Нищо общо нямам с Промяната!“.

Евентуалният бъдещ кмет подчертава, че не харесва  партия „Продължаваме промяната“ и я споменава мимоходом - като мръсна дума.

За Кирил Петков казва, че не иска да му идва в Царево, въпреки огромното желание на столичанина за среща с гласоподавателите, за които, като премиер, превърна акваторията и бреговете на залива „Корал“ в защитени екотеритории.

Ето с какво се хвали кандидат-кметът на ПП-ДБ пред царевци: Кирил Петков му се обадил в началото на кампанията по телефона и настоявал, да бъде поканен в Царево, питал кога ще е на-добре за визитата му, но в отговор на ентусиазма си, получил: „Не! Не! Не! Стой си в София! Не ме занимавай!“

Сега е в ГЕРБ т'ва пребоядиване. Ей го, "Промяната" - да не мислиш, че ги харесвам?

- Ти недей, защото изперкваш тука вече. Емил Пейчев - "Гергьовден"!

Да. И в момента, в който се целунаха с гербаджии казах "майната ви".И и макар, че никога...

-В момента много добре знаеш, че също в "Продължаваме промяната" има напрежение.

Никога не съм бил член на партия и в момента не съм.

-Местните избори, мен лично, не ме интересуват.

Мен днеска Кирил ми звънна и вика:"Кажи ми кога трябва да дойда". Викам изобщо не та искам.

-Кой?

Кирил Петков. "Кога трябва да дойда?"

-Не, не, не...

Изобщо, викам, да не си дошъл!

-Моят съвет е "не".

Ама как, брат, вика, ше дойда да та подкрепя.

-Не!

Стой, викам, в София, от там ма подкрепяй!

-Не, не, не, не!

Изобщо не ма занима'ай!

-Не!

Да, да.

-Не, просто не е добър ход това. Слушай к'о ти казвам.

Аз съм ти казвал защо. Защо реално излизам от "Промяната". Излизам от "Промяната", защото от самото начало аз се обозначих с "Промяната". И в момента, ако кажа: "Аз не съм с "Промяната"... Най-лесната работа беше да изляза от още пет партии. Дет' се вика, да вземеш регистрация е най-лесната работа. Обаче хората ше кажат: "Чакай, бе. Тоя беше от "Промяната", пребоядиса се и ся отиде, примерно в Средна европейска класа". Или "...отиде в партия МИР, или отиде там в Единение и т.н.". И затуй съм излязъл от "Промяната" и на хората им казвам: Нищо общо нямам с "Промяната", аз реално не съм член на "Промяната".

Представител съм на местно ниво, но не съм член на партията. По никакъв начин! Така че в случая не са гласува за партията. Гласува са за мен персонално. Щот, за да са явиш на избори, трябва да имаш регистрация. И то от партия. Не можеш да излезеш без партия. Няма как!

-Независим кандидат?

Незвисим да, обаче като листа не можеш да излезеш. Аз мога да изляза като независим, но листата трябваше да е подкрепена от партия. Ето сега сме 66-и номер. Листата щеше да е примерно... 52-ри номер. И хората щеше да се омотаят, да се объркат. И не, не е, не е работещ вариант. Просто няма кък.

 Ако записът е истински, излиза, че създателят на ПППП и доскорошен министър-председател трябваше да предвиди, че ще дойде момент, в който близкият му съратник ще се разграничи от него, тъй като вече го е правил. При това неотдавна.

 Глас от този запис припомня на Емил Пейчев за принадлежността му към „Гергьовден“ и издигането му за кандидат-кмет на движението през 2019 г., откъдето става общински съветник, а впоследствие се превръща в пръв опозиционер на ГЕРБ. През лятото на 2021 г., в разгара на протестите на жълтите павета, същият обявява, че къса с Любен Дилов-син и оттук-нататък е „квота“ на Промяната в Общинския съвет на Царево.


Пейчеви, като олицетворение на Промяната в Царево, получи висока чест да посрещне премиерското сем. Петкови на Възкресение Христово през 2022 г. в храма „Възкресение Богородично“ в кв.Василико

Емил Пейчев два пъти е издиган за народен представител в листата на ПППП във Втори МИР Бургас.

За Кирил Петков и баща му Петко, Царево е кауза, любов, символ на мъжество, носталгия по детството – всичко, което биха дали, за да ги приемат като свои на този бряг.  

Семейство Петкови има къща в Лозенец, с импровизиран летен бар, с хамаци за релакс и с панорама към вълните.

Кирил Петков е основател на екогрупата „Да запазим Корал“. Още с встъпването си в длъжността министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев той настоя МС да обяви залива „Корал“ за територия с природосъобразен начин на живот и битката му продължи до увенчаване с успех, когато стана премиер.

От тези местни избори нататък обаче Кирил Петков трябва да е наясно, че е квалифициран като персона нон грата пред населението на  община Царево.

Коалиция „ПП-ДБ“ издигна за кандидат-кмет на община Царево в настоящата предизборна кампания Емил Пейчев.


Припомняме, че 19 писа как на последните избори за НС тази пролет същият човек бе записан да заплашва роми, които не щат да му продават гласове, с преследване от МВР.


 


Снимка: burgasinfo.com


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Галя от EmbassyTO 22.10.2023 13:25

    Питат бабата на Киро Простото, защо всички викат на внукът ти диплома? Няма ли си име? - Има си, как да си няма, ама майка му, като отиде да следва в София, вместо с диплома, се върна с него!!!

  • 001 Чурулик Марийкин 22.10.2023 10:51

    Запитали Просто Киро, как направи толкова глупости за един ден ? А той отвърнал : „ СТАНАХ ПО-РАНО“ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Днешният ден подчертава важността на оригиналността

Днешният ден подчертава важността на оригиналността,