Свързани новини

09.03.2018 13:14

Премиерът: България на 100% реши проблема с мигрантите

Видян 1657 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 България на 100% реши проблема с мигрантите, проблемът ни е откъм Шенген. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, предаде Фокус.


"В Румъния са спокойни, защото България пази. Откъм Шенген знаете ли колко ни е трудно", коментира премиерът. „Защо се случи „Брекзит“ – защото се уплашиха хората като видяха 40 000 души на тунела. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Най-социалната и мощната държава – това е, защото подплашихме населението си. Когато казах горещите точки да ги изтеглим извън ЕС, едва ли не бях обявен за най-нехуманния човек. Ако това не го направим сега и веднага, макар че много сме се приближи в тази посока, само през КПП-та, само през проверка на всеки един, който идва в Европа, само тогава хората ще се успокоят“, заяви Борисов. По думите му България на 100% е решила проблема с мигрантите. „На нас проблемът ни е откъм Шенген, там не се пази. Много искам нашия председател да ни поставя политически въпроси, когато ни събира лидерите. Политиката на ЕНП трябва да е ясна. Всяко същество ни е мило и скъпо, но искаме да осигурим възможността населението на Европа да е спокойно. Длъжни сме да вземем мерки. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме и да се погрижим. За другите ще плащаме и ще помагаме да стоят близко до населените си места“, подчерта той.


Няма спор за никой, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот, каза още министър-председателят.


 „Много е трудно след шефа (бел. ред. Жозеф Дол) да говориш, но така са ни наредили. Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа? Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи. Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на запад да видим свят“, коментира Борисов. По думите му това е били нещо нечувано. „Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години. По-навреме трябва да отчитаме коварството на тези, за които говорите“, каза още Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.