Джефри Епстийн

Свързани новини

04.01.2024 13:12

Принц Андрю и експрезиденти на САЩ в списъка Епстийн

Видян 390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Редица имена на високопоставени лица от политиката, бизнеса и шоу средите, сред които британският принц Андрю и бившите президенти Бил Клинтън и Доналд Тръмп фигурират в първата част от оповестените съдебни документи по скандала около финансиста Джефри Eпстийн за сексуална експлоатация на непълнолетни. Темата е централна за всички американски издания, предаде БНР.

Първата част от документите, съдържащи стотици имена, беше публикувана след разпореждане на американски федерален съдия. Това стана във връзка с дело за клевета, заведено срещу дългогодишната сътрудничка на Eпстийн Гислейн Максуел от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била жертва на сексуален трафик и малтретиране. Заповедта на съдията е от декември, но документите бяха публикувани едва днес, защото съдът е дал възможност на лицата, чиито имена са в списъка да обжалват решението.

Eпстийн е имал множество контакти с високопоставени лица, включително с бивши президенти, чуждестранни премиери, аристократи, холивудски звезди, учени, водещи имена от модната индустрия и други обществени фигури. Голяма част от имената в списъка са на хора, които не са обвинени в престъпления, включително тези на Бил Клинтън и Доналд Тръмп.

Тепърва ще се установява срещу кои от лицата в списъка ще бъдат повдигнати обвинения, и кои ще бъдат привлечени само като свидетели. Проблемите на Eпстийн със закона започват през 2005 г, след като полицията в Палм Бийч, Флорида започва разследване срещу него за сексуално малтретиране на 14-годишно момиче.

По време на следствието федералните служители са идентифицирали тридесет и шест момичета, някои от които на 14 години, за които се твърди, че са били обект на сексуално посегателство от страна на Eпстийн.

Финансистът, който нашумя с партита си в изолираното му имение на американските Вирджински острови, в което чести гости са били множество имена от световния елит, попадна в ареста отново през юли 2019 г, по федерални обвинения за сексуален трафик на непълнолетни във Флорида и Ню Йорк. Той се самоуби в килията си през август същата година. Очаква се през следващите дни да бъдат публикувани още документи.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец