водка Zelensky

Свързани новини

04.04.2024 12:12

Проектът водка Zelensky се провали

Видян 453 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектът за пускане на пазара на водка, кръстена на президента на Украйна Владимир Зеленский, се провали. Базираният в Швейцария стартъп имаше за цел да събере средства за Киев, но продажбите в Европа и САЩ се оказаха разочароващи.

Според вписване в търговския регистър на кантона Цуг през септември миналата година властите в Швейцария са решили да разпуснат дружеството, управляващо марката Zelensky Vodka. DrinkForPeace AG трябва да бъде ликвидирано в съответствие с разпоредбите за несъстоятелност, се посочва във вписването.

 DrinkForPeace е постигнала споразумение с властите за спиране на процеса на ликвидация, тъй като се опитва да продаде останалите акции.


Марката е създадена през март 2022 г., малко след като продължилото години напрежение между Русия и Украйна прераства във военна конфронтация, от швейцарския предприемач Тобиас Райхмут и украинския моден дизайнер Анастасия Росинина. Сред основателите са швейцарската мениджърка Джорджия фон Глейхен и стартъп предприемачът Матиас Цвингел.


На бутилката на водка Zelensky е изобразен силуетът на украинския президент пред синьо-жълтото знаме на страната, заедно с лозунга "Помогни на Украйна" и хаштага "пий за мир". Беше посочено, че напитката е с първокласно качество на пшенична основа, произведена и дестилирана в Германия и Швейцария.


Учредителите се задължават да прехвърлят цялата си печалба в Украйна до 2026 г. Освен това обещаха да изпращат по 5 евро на бутилка за избрани неправителствени организации в страната. Препоръчителната цена за бутилка от 0,7 литра беше определена на 29,90 евро (малко над 32 долара).


Компанията се е опитала да насърчи продажбите на водката в Швейцария, Германия, Австрия, Великобритания и САЩ. Към август 2022 г. са продадени 55 000 бутилки в пет държави, което е далеч от целта за милион бутилки, поставена за годината при пускането на пазара в Обединеното кралство.


Основателите се оплакват, че промоциите в САЩ не са получили толкова голяма подкрепа, колкото са се надявали, и признават, че са се борили да покрият разходите, пише изданието, като се позовава на публикация от фон Глейхен в социалната мрежа LinkedIn. Съобщава се, че компанията е извършила плащане в размер на три транша към фондация, която възстановява повредени сгради в Украйна, и е превела около 37 000 USD на детска болница в Киев. Според други информации обаче въпросната фондация всъщност се занимава с подпомагане на украинската армия, като наред с другото доставя оборудване за безпилотни самолети.


Водката все още се предлага за продажба в европейските магазини за алкохол, като цените варират между 18 евро (около 20 долара) и 40 евро за бутилка.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат