Свързани новини

21.06.2021 15:06

Прокуратурата трябва да бъде задължена да разследва по Магнитски: Екимджиев

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Необходимо е да се приеме изменение в Наказателно-процесуалния кодекс, в което да бъде записано, че информация като тази по закона Магнитски е законен повод за образуване на досъдебно производство, коментира адвокат Михаил Екимджиев от Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права.


"Прокуратурата да бъде задължена в такъв случай да разследва тези сигнали. Едно такова разследване би фокусирало наказателната отговорност върху конкретни лица", посочи Екимджиев пред БНР.


Според него така ще се персонализира абстрактната вина и ще се даде право на защита на обвинените лица.


"Защото от правозащитна гледна точка това е много странна ситуация, при която стотици лица са включени в някакви списъци, търпят изключително тежки репутационни щети, но на този етап няма как да се защитят ефективно", допълни той.


По думите му служебният кабинет прави това, което може и е длъжен да направи, за да предпази публичния ресурс, държавите фирми, нашите пари от изгаряне покрай тези лица и техните бизнеси, които са включени в списъка Магнитски.


"Българските институции в такива ситуации не са свикнали да действат балансирано, като с лазерен хирургически скалпел, подчерта юристът и даде пример с налагането на запори от банките", посочи Екимджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак