Над 1,4 млн. лева или 700 заплати по средно 2000 лева обезщетения струва на софиянци политическата чистка на Васил Терзиев и коалицията му.

Свързани новини

11.04.2024 12:20

"Промяната" в София е бюро по труда за “правилните” хора: Георги Георгиев

Видян 212 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 1.4 млн. лева или 700 заплати по средно 2000 лева обезщетения струва на софиянци политическата чистка на Васил Терзиев и коалицията му. С тези пари кметът можеше да построи поне 30 нови детски площадки в кварталите.

Това заяви пред медии заместник-председателят на Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев по повод чаканите повече от два месеца данни за уволнени служители на Столична община и добави:

"Общо 325 експерти и редови служители в Общината са останали без работа, сред които под 10% са ръководните кадри. И защо беше всичко това - за да може 325 души от "правилните хора" на "Промяната" да бъдат назначени. Това става ясно от отговор на мои въпроси до кмета Терзиев и районните кметове от неговата коалиция."

Георгиев припомни, че в предизборната кампания Васил Терзиев нееднократно изрично е обещавал, че няма да има политическа чистка в общинската администрация.

"Това се оказа поредната лъжа. Шест месеца по-късно са освободени 325 служители или 1 милион и 400 хиляди лева обезщетения за заплати. Това означава, че 10% от служителите в общината са освободени, за да назначат други на тяхно място и всичко това е изцяло за сметка на гражданите и техните данъци. Над 10% са освободените и в районните администрации от кметовете на ПП-ДБ-СС. Разбира се, имаме и кмет рекордьор – кметът на Илинден, който гражданите издирват 3 месеца, през които той беше ту в отпуск, ту в болничен и в чужбина. Той е успял да освободи най-много хора и то от разстояние – 20 експерти срещу обезщетения от 70 хиляди лева. Ето това са прищевките за трудоустрояване на кадрите на "Промяната" в София. "Промяната" в София се превърна в бюро по труда”, заяви още общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

"Има ли право кметът Терзиев да работи с негов екип – разбира се. Ръководният екип обаче, който е освободен е 1% от общия списъчен състав на цялата администрация, или 10% от всички освободени. Всички останали са редовни чиновници и експерти, главни специалисти, юрисконсулти, счетоводители и прочее. Ей така, 325 души решили спонтанно да напуснат - за да не се води масово уволнение са им предлагани по няколко заплати, за да си тръгнат по своя воля. Ето това е лъжата на Терзиев от кампанията, че няма да прави чистка спрямо обикновените експерти", категоричен бе Георгиев и допълни:

"Когато фактите говорят и кметът на София трябва да замълчи пред истината. Особено когато е подписал документите."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите си задачи

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите