Свързани новини

26.11.2021 09:24

Провокация нажежи протеста срещу насилието над жени в София (видео)

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Провокация нажежи протеста под надслов "Нито една повече" срещу насилието на жени в София пред Съдебната палата тази вечер. Към 19:30 ч. провокатори, носещи българското знаме, са нападнали говорителка от трибуната на протеста и са ѝ насинили ръката, разказаха демонстранти пред OFFNews.  ВИЖ ВИДЕО ТУК!  и ТУК!



Все още не е сигурно, но протестиращите смятат, че провокаторите са били или представители на ВМРО, или на БНС - Българският национален съюз, ръководен от Боян Расате, който се прочу със скорошното си нападание на ЛГБТИ центъра Rainbow hub.


Очевидци разказаха как група мъже, носещи българския флаг, са се появили на протеста и са се опитали да го разцепят, малко след започването му. Според протестиращите полицаите не са се намесили навреме и са оставили провокаторите да действат твърде дълго.


Едно от протестиращите момичета сподели, че познава много добре някои от провокаторите и, че те са редовни "посетители" на този вид протести. Те каза още, че е трябвало жените да направят жива верига срещу провокаторите, за да се намесят най-накрая полицаите.


Протестите под надслов "Нито една повече" са организирани от "Феминистки мобилизации" - феминистки колектив, който се бори за социалното, икономическото и политическото равенство на половете.


Датата се отбелязва всяка година. Тазгодишните протести се случват на фона на увеличаването на случаите на домашно насилие по време на пандемията, поредицата от открити хомофобски и трансфобски атаки над ЛГБТИ жените и общността, както и поредицата от убийства на жени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева