Владимир Путин приветства Ким Чен Ун преди разговорите им във Владивосток на 25 април 2019 г. Александър Земляниченко

Свързани новини

31.08.2023 10:52

Русия и Северна Корея "активно напредват" в преговорите за оръжейно споразумение: САЩ

Видян 542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Северна Корея "активно напредват" в преговорите си за потенциална оръжейна сделка, която би осигурила значителни количества боеприпаси за различни видове оръжейни системи, включително артилерия, което е най-новата индикация, че Кремъл отчаяно се опитва да се сдобие с допълнителни материали за своята инвазия в Украйна, според новоразкрити разузнавателни данни на САЩ, предаде CNN.

Новината за потенциалната сделка идва въпреки публичните твърдения на Северна Корея за обратното.

Администрацията на Байдън заяви в сряда, че продължава да се опасява, че двете държави парии са в процес на преговори за доставка на оръжие и че след пътуването на руския министър на отбраната Сергей Шойгу до Северна Корея миналия месец втора делегация от руски официални лица е посетила Пхенян за по-нататъшни обсъждания на потенциална сделка.

В допълнение към втората делегация руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун са си разменили писма, в които "обещават да увеличат двустранното си сътрудничество", според координатора на стратегическите комуникации на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.


Продължаваме да сме загрижени, че КНДР продължава да обмисля предоставянето на военна подкрепа на руските военни сили в Украйна, и разполагаме с нова информация, която можем да споделим днес, че преговорите за доставка на оръжие между Русия и КНДР напредват активно", заяви Кърби. "След тези преговори обсъждането на високо равнище може да продължи през следващите месеци."


На снимката: Владимир Путин приветства Ким Чен Ун преди разговорите им във Владивосток на 25 април 2019 г. Александър Земляниченко


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби