Базираната в Белгия SWIFT е система за банкови съобщения с висока степен на сигурност, която позволява извършването на финансови транзакции по целия свят. Миналата година ЕС изключи ключови руски банки от мрежата като част от санкциите, свързани с конфликта в Украйна.

Свързани новини

18.11.2023 08:00

Руска банка започна да извършва преводи в тайландски бат чрез SWIFT

Видян 2695 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-големите частни кредитори в Русия Tinkoff започна да извършва преводи в тайландски бат чрез системата за съобщения SWIFT, съобщи бизнес всекидневникът RBK, позовавайки се на представител на банката.

Тайланд е посочен като една от дестинациите за международни преводи на уебсайта на Tinkoff, където се казва, че частните клиенти на кредитора могат да изпращат средства до всяка тайландска банка чрез SWIFT.

Стартирането на парични преводи с тайландски бат е част от политиката на Tinkoff за разширяване на списъка с валути, достъпни за международни транзакции, съобщава RBK. Понастоящем банката изпраща средства чрез SWIFT до над 30 държави, включително Китай, Пуерто Рико и Турция.


Базираната в Белгия SWIFT е система за банкови съобщения с висока степен на сигурност, която позволява извършването на финансови транзакции по целия свят. Миналата година ЕС изключи ключови руски банки от мрежата като част от санкциите, свързани с конфликта в Украйна.

Банка Тинкоф, която списание FinTech Magazine класира на 3-то място сред 10-те най-добри цифрови банки за 2022 г., е засегната от блокиращи санкции от САЩ, Европейския съюз и Канада. Това означава, че кредиторът не може да извършва валутни трансакции или да си сътрудничи с банки в тези държави. Въпреки това Тинкоф не е изключен от SWIFT, в съответствие с отделно решение на ЕС, и все още може да извършва преводи към държави, които не са последвали Запада в издаването на санкции срещу Москва.


Тайланд е популярна туристическа дестинация сред руснаците, особено през зимата. Според RBK паричните преводи до азиатската страна може да се окажат много търсени, тъй като пътуванията се увеличават през следващите месеци.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион