Датски министър иска руските геймъри да бъдат отстранени от Counter-Strike 2

Свързани новини

27.03.2024 18:00

Руските геймъри да бъдат отстранени от голямо състезание по Counter-Strike 2: Датски министър

Видян 634 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските състезатели по електронни спортове трябва да бъдат отстранени от голямото състезание по Counter-Strike 2, което се провежда в Копенхаген, заяви датският министър на културата Якоб Енгел-Шмит.

Според вестник Berlingske осемнадесет руски геймъри от пет различни отбора участват в турнира PGL CS2 Major Copenhagen2024.

"Докато Русия продължава незаконната си агресивна война в Украйна, не смятам, че руските спортисти трябва да бъдат допускани до участие в международни спортни състезания. Това, разбира се, се отнася и за есспортите", заяви Енгел-Шмит пред изданието.

Събитието, организирано от румънската компания за еспортни спортове PGL, ще продължи до края на месеца, като финалът е планиран да се проведе в Royal Arena в Копенхаген. Съобщава се, че общият награден фонд е 1,25 млн. долара.


"Въпреки че организаторът е румънец, все пак бих ги насърчил да изключат руското участие", каза датският министър на културата. "Също така силно бих призовал Royal Arena да бъдат по-критични по отношение на това, на което са домакини.


Сред участниците е Team Spirit, който съдържа руски и украински играчи. Щабът на екипа се премести от Москва в сръбската столица Белград, след като Русия започна военната офанзива в Украйна през февруари 2022 година.

На Русия е забранено да участва в множество международни спортни събития заради конфликта в Украйна, въпреки че в някои случаи спортистите от страната имат право да участват в индивидуално качество, често като неутрални.

Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че до 55 "индивидуални неутрални спортисти" от Русия ще бъдат допуснати до участие в Олимпийските игри в Париж това лято. Те обаче ще бъдат изключени от церемонията по откриването, заявиха от МОК.

Украйна подкрепи забраните за руснаци с аргумента, че Москва използва своите спортисти и артисти за пропагандни цели. Руските власти осъдиха ограниченията като "политизиране" на спорта.

Станислав Поздняков, ръководител на Руския олимпийски комитет, определи действията на МОК като "дискриминационни".


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец