проф. Момчил Мавров

Свързани новини

30.11.2023 12:13

С показен скандал на К. Петков и Д. Пеевски избраха зам-а на НЗОК

Видян 1952 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единствената кандидатура за подуправител на НЗОК в лицето на издигнатия от ГЕРБ Момчил Мавров мина в НС. Изборът му обаче започна взаимно линчуване между партньорите от Сглобката.


Точката беше вкарана извънредно в програмата от шефа на НС Росен Желязков, но не получи подкрепата на ППДБ. Това трябваше да се случи още миналата седмица, но отпадна в последния момент. Сега Промяната опита да блокира разглеждането на точката, но без успех. ГЕРБ, Възраждане, ДПС и 3 от ИТН осигуриха влизането й - кворумът бе само от 90 депутати, което осигури избора.


Още на старта на дебатите прехвърча размяна на реплики от място между лидера на ППДБ Кирил Петков с шефа на ПГ на ДПС Делян Пеевски и съпартиеца му Йордан Цонев. Камерите показаха как те ръкомахат един на друг, но без да се чува какво точно си казват. През това време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се подсмихва встрани от скандала, който имаше театрален характер. "Излезте навън и се разберете като мъже”, призова от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Размениха се такива думи, добре, че не ви чу българският народ”, интригуващо загатна тя.


След демонстративния скандал Петков все пак изплю камъчето и разкри пред медиите в НС, че причината за бурните му реакции е, че той не би подкрепил човек, за който има съмнения за лобизъм. По думите му в секретното деловодство на НС имало доклад на ДАНС за Мавров. От него ППДБ разбрали, че той лобира за интересите на частни болници, а и някак не му вярвали. Петков бе категоричен, че когато става въпрос за здравето, няма да направи компромис. Той обаче отказа да сподели какви са били пикантните обвинения и обиди между него и шефа на ПГ на ДПС, за които спомена Нинова.


Напомняме, че показната свада дойде само ден, след като Пеевски отново размаха пръст на премиера Николай Денков и за втори път в рамките на няколко дни заяви, че е по-добре той да го замени в МС. По-скандали дори се оказаха и думите на Даниел Лорер от ППДБ, който веднага побърза да протоколира пред медиите подкрепата си за шефа на ПГ на ДПС. „Пеевски се е променил към добро.


Той стана говорител на европейските ценности както на ДПС, така и за цяла България”, заяви ексминистърът пред bTV. Лорер дори не отхвърли възможността Пеевски да стане премиер, но след остра реакция на съпартийците му се отрече от думите си.


Припомняме също, че последният път когато Петков демонстрира будна съвест с подчертано бурни реакции бе на 7 юни т.г., когато той демонстративно нахлу в стаята на ПГ на Възраждане в НС, за да потърси сметка защо нейни депутати попречиха на Явор Божанков да се изкаже от трибуната. Точно в същия ден, но извън светлините на прожекторите Пеевски беше избран от НС за член на комисията по конституционни въпроси.


Сега в спора между Петков и Пеевски около НЗОК се включиха и депутати от други политически сили. Другият лидер на ППДБ Христо Иванов дори се закани, че “ако това мине, ще има съответните политически последици".


В крайна сметка Мавров официално може да поеме поста, след като 103 - ГЕРБ и ДПС депутати гласуваха "за", а 83 останаха против - 4 от Възраждане, ППДБ и БСП. ИТН не гласуваха, както и останалите депутати на Костадин Костадинов.


Егор Глазунов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.12.2023 06:54

    Какво да ги гледаме паразитите от димбелхането наричано по инерция народно събрание! Облечен във власт човешки отпадък.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв