Свиках 49-ото НС в Страстната седмица с очакванията на българския народ за различно начало на това НС, с надеждата за смирение, диалог и разум.

Свързани новини

12.04.2023 10:27

Съдбовна роля е отредена на 49-ото НС: Радев

Видян 1069 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Скъпи сънародници,


Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седмица с очакванията на българския народ за различно начало на това Народно събрание, с надеждата за смирение, диалог и разум и с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство и преодоляване на изоставането в законодателната дейност.


Предизвикателствата пред това Народно събрание са големи и без съмнение приемането на Закона за държавния бюджет е първостепенна задача. Предстои решаването на сложно уравнение, което трябва да гарантира както доходите на българските граждани в условия на кризи и инфлация, така и перспективата за икономически растеж и съхраняване на дългосрочната финансова стабилност на държавата.


Силно се надявам и е редно бюджетът да бъде внесен от редовно правителство, което да се ангажира с ясни дългосрочни политики и да носи отговорност за тях. Ако това не стане, служебното правителство ще внесе бюджет, като крайната дума ще е на Народното събрание, особено в най-проблемната част за бюджетния дефицит.


На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля. Всички очакваме час по-скоро то да вземе дълго отлагани решения не само за изход от политическата криза, но и за отстояване на европейската перспектива на страната и бъдещето ни като демократично общество.


Очаквам това Народно събрание, за разлика от предишните, да подкрепи европейския курс зададен от служебното правителство като приеме най-сетне разработените от него закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Така не само ще бъдат привлечени значителни финансови средства, но и ще бъдат ускорени реформите, необходими за модернизация на страната. Очаквам Народното събрание да подкрепи и внесените законопроекти, които да "отпушат" пътя ни към Шенген, за което служебното правителство вече постигна ясен времеви ангажимент.


Очаквам приемането на закони, които да отворят пътя към пълноценната европейска интеграция на нашата страна, а Народното събрание да докаже, че правосъдната реформа е осъзната и реална цел за развитието ни като справедливо и проспериращо общество, а не абстрактна тема от поредица предизборни кампании.


Очаквам най-сетне да се подходи с цялата отговорност към националната сигурност и да се сложи край на заблудата, че заменяйки няколко стари танка с други стари такива, ще решим проблемите за модернизацията на Въоръжените сили. Такъв подход е бягство от отговорност, вменена от Конституцията и законите.


Това е бягство от отговорност и спрямо нашите съюзнически задължения, които изискват развитието на съвременни отбранителни способности. Истинската модернизация изисква сериозно ангажиране на национален бюджет, изисква компетентен и всеобхватен подход към превъоръжаването, с грижа за хората в армията, за тяхната подготовка и мотивация.


Пред страната стоят още множество проблеми от вътрешната и външната политика, по които неведнъж съм заявявал ясни позиции от трибуната на Народното събрание. Но днес българите очакват да чуят позициите на народните представители. Защото каквото и да бъде следващото управление, то може да бъде устойчиво и ефективно само ако се основава на ясни и споделени принципи, приоритети и ценности.


Предизборната кампания приключи, а обществените очаквания и залогът пред това Народно събрание са огромни. От решенията на народните представители зависи просперитетът на нацията и европейското бъдеще на България. Няма да го постигнем с лозунги и заклинания, а с действия и загърбване на личните и тяснопартийни интереси и с единение в името на националните цели", заяви президентът Румен Радев на първото заседание на 49-ото НС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог