По думите му израелският експерт е бил на местопроизшествието, но не е работил по случая, а само е „погледнал”.

Свързани новини

15.05.2023 15:30

Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата: Ясен Тодоров

Видян 2030 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Административният ми ръководител Борислав Сарафов поиска от Висшия съдебен съвет освобождаването ми с мотиви, които откровено не отговарят на истината. Държа да отбележа, че всичките ми медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата, а след 2 май, когато стана едно разминаване между казаното от Сарафов и говорителя на националното следствие, шефът на НСлС ми каза, че пред медиите ще се явява и говори само той. Това заяви пред журналисти заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров.


На журналистически въпрос направил ли е Борислав Сарафов опит за преврат в прокуратурата, Тодоров отговори: "Поне така изглежда".


Зам.-шефът на НСлС отново изтъкна, че взривът срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев е бил "атентат, терористичен акт, опит за убийство - категорично взрив, поставен да убива".


"Казах, че на местопроизшествието логистична подкрепа е оказал чуждестранен гражданин. Не съм казал, че е израелски, защото не исках да разкривам самоличността му. Във вторник пред Министерския съвет г-н Сарафов каза, че това е израелски специалист по антитероризъм. А във вторник вечерта, след приключване на повторния оглед, говорителят на НСлС каза, че не знае за никакъв израелски експерт", обясни Ясен Тодоров.


Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради опита за покушение. Това пък обявиха в изявление до медиите от Федерацията на ционистите у нас, като допълниха, че това са спекулации и дори името на експерта е сгрешено. Преди дни от прокуратурата също заявиха, че на местопроизшествието е имало чуждестранен експерт, но той не е бил допуснат от наблюдаващите прокурори и не е взел участие в извършваните действия по разследването.


"В петък Борислав Сарафов прави изявлението си пред БТА, особено второто, което ме втрещи, в което обвинява мен и главния прокурор, че ние сме от страната на лошите и той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която е затънала в калния политически терен. Аз веднага си зададох въпроса къде е бил г-н Сарафов в последните 10-12 години", коментира още Ясен Тодоров.
Междувременно Борислав Сарафов каза, че се страхува за живота си. "Тъй като познавам Иван Гешев, заявявам, че се страхувам за живота си и настоявам за охрана, за да не се окажа убит като прокурора Николай Колев по времето на друг главен прокурор".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион