Властите на САЩ разшириха свързаните с Украйна санкции срещу Русия, като добавиха 20 граждани и над 100 компании към актуализирания си черен списък.

Свързани новини

15.09.2023 15:23

САЩ налагат санкции на руските автомобилни производители АвтоВАЗ, Москвич, ГАЗ Груп, Солерс

Видян 599 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Властите на САЩ разшириха свързаните с Украйна санкции срещу Русия, като добавиха 20 граждани и над 100 компании към актуализирания си черен списък.

В последния списък, публикуван от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ в четвъртък, са включени руските автомобилни производители АвтоВАЗ, Москвич, ГАЗ Груп, Солерс, както и държавната пътна компания Автодор и най-големият производител на локомотиви и железопътно оборудване в страната Трансмашхолдинг. Санкциите са наложени и на Ak Bars Bank, един от водещите руски регионални универсални кредитори.


Мерките са насочени и към бившия президент на "Трансмашхолдинг" Андрей Бокарев и ръководителя на Уралската минно-металургична компания Искандер Махмудов. Активите и на двамата са замразени в САЩ, а всички транзакции в САЩ са блокирани.

Игор Алтушкин, основател и най-голям акционер на третия по големина производител на мед в страната - Руската медна компания (РМК), също беше добавен в списъка на санкционираните лица.

Министерството на финансите на САЩ също така наложи санкции на повече от 150 чуждестранни компании и физически лица от Тюркия, ОАЕ и Грузия в опит да се пребори с избягването на санкции, наложени по-рано на Русия.


Според Държавния департамент тези структури са съдействали за трансфера на "стоки с двойна употреба" като камери за дронове, висококачествени оптични филтри и литиеви батерии за Русия, както и за предоставянето на услуги по ремонт на кораби на структури, свързани с руското министерство на отбраната.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец