Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обмисля дали да не свика национално съвещание другата седмица, на което партията да реши дали да продължи да подкрепя кабинета "Денков". Това стана ясно от думите на Борисов, който е на посещение в Ловеч.

Свързани новини

02.11.2023 11:34

Сглобката е до неделя, хванал съм се на бас с Киро за Ваня: Борисов

Видян 2090 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“След изборите ще решим дали да продължим с подкрепата за правителството”, заяви от Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “За мен Сглобката в момента не съществува, след неделя ще мислим какво да правим”, закани се той. „Нямаме никакви причини, дори и моралните ценности - да издигнат някого от ДС!", обясни експремиерът защо се съмнява в коалиционната договорка.


Борисов обяви още, че се е хванал на бас със съпредседателя на ППДБ Кирил Петков на бутилка уиски. Причината били местните избори и по-конкретно - битката за кмет на София. "Казах му: Ще направите така с атаката срещу ГЕРБ в София да се явите с Ваня Григорова и да загубите", отсече той.


"Това ще стане в неделя. Няма значение дали призоваваме. Вълната дойде - Бургас, Сливен, Пазарджик, вълната се връща. Навсякъде хората бушуват срещу безобразията им. Каквото си изберат българите. Ще гледам кой какво прави, това ще определи политиката ни", прогнозира експремиерът.
“Предложих на Петков да го издигнат за кандидат за кмет на София, вместо ДС и Васил Терзиев, и ние нямаше да издигаме наш. Ние предложихме, бяхме честни”, заяви още той.


Според него, ако ГЕРБ загуби някой областен град, то няма да е защото партията му е по-слаба, а защото от Промяната "мърсуват с някой друг". И попита как ППДБ ще управляват София с 1/3 общински съветници в СОС.
"С това си поведение и безпринципно "Всички срещу ГЕРБ" ще им гледаме сеира тепърва”, прогнозира Борисов по адрес на ППДБ. “Вече знам къде са им приятелите, аверите, завират се по вили и кръчмета, тайно. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. В сряда ще има едно национално съвещание на ГЕРБ и ще решим дали искаме с хора, които плашат собствените си министри, да сме заедно и да носим отговорност. Да им е честито, каквото са спечелили!", категоричен бе той.


Борисов разкритикува и решението на МС да одобри закупуването на бойни машини Страйкър без да има зелена светлина на НС за това. Напомняме, че се очаква данъкоплатците да платим 3 млрд. лв. за бронираните машини вместо 1,2 млрд. лв. Причината за над двойния скок са врътки на МО от последния момент, с които бяха игнорирани вече договорените цени и доставчици от 2020 г.


"Една Хемус отиде за първата ескадрила на F-16. МС с премиера Николай Денков гласували за Страйкър-ите без да има решение на парламента. С това си гласуване ще ни вкарат в такъв юридически казус, че не е истина. Не знам на кого ще се покажат, щото може да направят така, че да объркат всичко. Има юридически казус - те са взели решение преди да се произнесе парламентът. А ако няма НС другата седмица? ”, предупреди той. "Ако няма парламент другата седмица ще е, защото те навсякъде мърсуват с всякакви партии. Всякакви коалиции, само да е срещу нас”, закани се Борисов.


Той бил говорил с Атанас Атанасов от ППДБ и му напомнил, че като били с Корнелия Нинова не гласували нищо - нито за РСМ, нито за Украйна, за нищо. "Сега, като сме заедно всичко се гласува. Да си мерят приказките”, отсече лидерът на ГЕРБ.


Борисов припомни, че "министър на ППДБ (Александър Йоловски) ходи с охрана от НСО, защото бил притискан от техни депутати" (от Кирил Петков и Божидар Божанов). “А представяте ли си от нас, ако бе? Уважаеми богини, принцеси, и всякакви умни и красиви, които излязоха да клечат пред президентството по време на президентските избори и подкрепиха Румен Радев и викаха "С вас сме", а ние дори само се пошегувахме, че между ДС и държавната собственост трябва да е изборът на уж "синята" София и настана хаос, който 3 г. си го има, още по-голям", каза той.





   
Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни