Свързани новини

22.11.2012 10:18

Станишев: Подкрепата за младите хора ще бъде приоритет за ПЕС

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На предстоящия Европейски съвет е нужно да се проведе политическа дискусия. Трябва да стане ясно какви цели иска да постигне Европа до 2020г., така че бюджетът да не се свежда до счетоводна операция, а да бъде инвестиционен инструмент за растеж и работни места. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев преди координиращата среща на лидерите от европейската левица. Днес в Брюксел Станишев събира премиерите от ПЕС, за да обсъдят многогодишния бюджет на ЕС и да отстояват силна единна позиция на заседанието на Европейския съвет.


Според Станишев изходът от кризата е възможен чрез заетост, конкурентноспособност и преодоляване на бедността. Той е категоричен, че Европа трябва да акцентира върху социалните мерки, кохезионната политика, иновациите. Президентът на ПЕС отбеляза, че на предстоящото заседание на Европейския съвет специално ще се търси подкрепа за отделно финансиране на европейската младежка гаранция с 10 млрд. евро.


Очаква се на срещата на лидерите от ПЕС да присъстват – президентът на Франция Франсоа Оланд, премиерите на Австрия, Белгия, Хърватия, Дания, Румъния, Словакия; вицепремиерите на Ирландия и на Люксембург, министърът на външните работи на Холандия, председателят на ЕП Мартин Шулц, председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода и еврокомисарите  Хоакин Алмуния и Марош Шевчович. Разговорът на най-високо ниво започва в 15.45 часа в сградата на „The Square Brussels meeting centre” - Coudenberg entrance.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.